Ελλάδα

Χειροπέδες σε ταξιτζή – Πώς «ξάφρισε» 15.000 ευρώ από ηλικιωμένους με κάρτες

Οδηγός ταξί συνελήφθη, αφού είχε ήδη ξαφρίσει τουλάχιστον 9 ηλικιωμένους που είχαν την ατυχία κατά καιρούς να ήταν πελάτες στο όχημά του. Ο 25χρονος οδηγός ταξί συνήθιζε να περιμένει με το ταξί βραδινές ώρες έξω από νοσοκομεία και σταθμούς μέτρο. Εκεί «στόχευε» τα υποψήφια θύματα του, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένα άτομα.

Ο οδηγός ταξί, μετά το τέλος της κούρσας, έλεγε στους ηλικιωμένους πως μπορούν να πληρώσουν μόνο με κάρτα. Στη συνέχεια τους έδινε μια συσκευή που έμοιαζε με μηχάνημα POS για να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους.

Η απάτη δε σταματούσε εκεί. Ο 25χρονος με διάφορες προφάσεις αποσπούσε τις τραπεζικές κάρτες των ηλικιωμένων πελατών του και τους επέστρεφε «άχρηστες» κάρτες που είχε αφαιρέσει στο παρελθόν.

Μόλις οι ηλικιωμένοι απομακρύνονταν, ο 25χρονος έκανε αναλήψεις χρημάτων από τους λογαριασμούς των θυμάτων του και προχωρούσε σε αγορές προϊόντων. Από τη μέχρι στιγμής έρευνα έχουν εξιχνιασθεί 9 υποθέσεις απάτης σε βάρος πελατών ταξί, από τις οποίες ο 25χρονος αποκόμισε οικονομικό όφελος 15.000 ευρώ. Ο 25χρονος διέπραττε κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων από τον Σεπτέμβριο του 2020.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το