Τοπικά

Χαράλαμπος Πάσχος: Θα βγάλουμε από το τέλμα το Κεραμίδι και το Βένετο

Τις λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν το Κεραμίδι και το Βένετο, δύο χωριά με πλούσιες προοπτικές που όμως εγκαταλείφθηκαν την τελευταία πενταετία από την ανίκανη απερχόμενη δημοτική αρχή, παρουσίασε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Χαράλαμπος Πάσχος εγκαινιάζοντας τις προεκλογικές του ομιλίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες του Δήμου.
Ο κ. Πάσχος συνοδευόμενος από υποψήφιους τοπικούς και δημοτικούς συμβούλους βρέθηκε αρχικά στο Βένετο, όπου μίλησε στους κατοίκους, ενώ ακολούθως μετέβη στο Κεραμίδι, όπου πραγματοποίησε και εκεί την προεκλογική του ομιλία.
«Το Βένετο και το Κεραμίδι αποτελούν δύο φυσικούς και πολιτιστικούς «θησαυρούς» του ορεινού όγκου του Δήμου μας που δυστυχώς δεν έχουν την εξέλιξη που θα έπρεπε» τόνισε ο κ. Πάσχος και κατηγόρησε την απερχόμενη δημοτική αρχή για ανύπαρκτο έργο σε αυτές τις δύο περιοχές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να είναι απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι από τα πεπραγμένα της τελευταίας πενταετίας.

Αναφερόμενος στα ζητήματα και τις λύσεις που θα δώσει ο συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπροστά» του οποίου είναι επικεφαλής, ο κ. Πάσχος επισήμανε πως θα γίνει ασφαλτόστρωση του δρόμου προς το Κουλούρι και θα υπάρχει ένα συνολικό σχέδιο αξιοποίησης των παραλιών των δύο περιοχών, όπως Αγριελιάς, Αη-Γιάννη και Καμαρίου, μέσα από την καλύτερη οδική πρόσβαση και δημιουργία υποδομών. Για το Καμάρι είπε πως θα γίνει χώρος στάθμευσης, ενώ τόνισε ότι θα ασκηθούν όλες οι απαιτούμενες πιέσεις, ώστε να συνδεθεί το Κεραμίδι με το Σκλήθρο και να επέλθει απογείωση του τουριστικού ρεύματος.
Ο κ. Πάσχος υποσχέθηκε ότι θα υπάρχει συνεχής παρουσία προσωπικού καθαριότητας στο Κεραμίδι και στο Βένετο, ενώ θα γίνουν όλες οι παρεμβάσεις και για τον φωτισμό εντός και εκτός των δύο ενοτήτων.

Για το Κεραμίδι επισήμανε ότι θα ξεκινήσουν ξανά οι εργασίες για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, μια μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή που η απερχόμενη δημοτική αρχή φέρει τεράστια ευθύνη που δεν προχώρησε και χάθηκε μια πολύτιμη πενταετία.
Παράλληλα υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί η εφεδρική υδρευτική γεώτρηση στο Κεραμίδι, ενώ δεσμεύτηκε για την έναρξη της διαδημοτικής συγκοινωνίας, ώστε να εξυπηρετούνται οι απομακρυσμένες περιοχές του Κεραμιδίου και του Βένετου. Παράλληλα για την έλευση περισσότερων τουριστών ο κ. Πάσχος παρουσίασε σχέδιο ανάπτυξης κάμπους στις δίκτυο περιοχές, όπου μέσα στο καταπράσινο περιβάλλον θα έρχονται παιδιά και έφηβοι και θα περνούν όμορφα το καλοκαίρι.
Ένα ακόμη ζήτημα που έδωσε έμφαση ο κ. Πάσχος ήταν και η αγροτική οδοποιία η οποία είναι σε άθλια κατάσταση.
Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρήγα Φεραίου απευθυνόμενος στους δημότες τόνισε πως «η παρουσία σας εδώ στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα νίκης και την καλύτερη απάντηση σε όλους όσους καταδίκασαν τον Δήμο μας στην υπανάπτυξη».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το