Τοπικά

Ποδηλατικό Φεστιβάλ χθες στο 13ο Δημοτικό σχολείο Βόλου

Πραγματοποιήθηκε, με μεγάλη επιτυχία, το 1ο Ποδηλατικό Φεστιβάλ του 13ου Δημοτικού σχολείου Βόλου, την Κυριακή 19-05-2019. Το φεστιβάλ διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με τη συνεργασία του Γυμναστή του σχολείου κ. Αθανάσιου Οικονόμου και εκπαιδευτικών.
Η συμμετοχή των μαθητών/-τριών και των γονέων στο φεστιβάλ, αν και Κυριακή, ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Από τις 10:30 π.μ. συγκεντρώθηκε στο σχολείο πλήθος από ποδηλάτες οι οποίοι πραγματοποίησαν ποδηλατοδρομία με αφετηρία το σχολείο, μέσω της παραλίας του Βόλου, έως τον Άγιο Κωνσταντίνο. Επιστρέφοντας τους ποδηλάτες περίμενε σειρά από δρώμενα μάθησης τεχνικών χρήσης του ποδηλάτου, ζωγραφικής σημάτων οδικής κυκλοφορίας, εξάσκησης στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής που είχε στηθεί στο προαύλιο του σχολείου κ.ά.

Μαθητές/-τριες και γονείς πέρασαν μια ξεχωριστή ημέρα γνώσεων και εμπειρίας βιώνοντας το χώρο του σχολείου σε μια άλλη διάσταση. Επίσης τους δόθηκε η ευκαιρία για σύσφιγξη των  σχέσεών τους με το Σύλλογο Γονέων και τους εκπαιδευτικούς.

Πολύτιμη ήταν η συμπαράσταση στη δράση της Ομάδας ΔΙΑΣ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόλου, που φρόντισε ώστε η μετακίνηση των συμμετεχόντων κατά την ποδηλατοδρομία να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια και με απόλυτη τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το