Τοπικά

Χ.Πάσχος: “Επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης ασθενοφόρου στο Κ.Υ. Βελεστίνου”

ασθενοφόρα

Την ανάγκη ύπαρξης ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου τονίζει σε ανακοίνωσή του ο  Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Δ.Ρ ήγα Φεραίου Xαράλαμπος Πάσχος.  Επισημαίνει επίσης το περιστατικό με τον τραυματισμό νέου παιδιού που περίμενε το ΕΚΑΒ για περισσότερα από 35 λεπτά.  Η ανακοίνωση του κ. Πάσχου:

«Δυστυχώς η κρίση στις μέρες μας έχει εισχωρήσει  στην καθημερινότητα της ζωής μας σε τέτοιο βαθμό ,που πρέπει να συμβαίνουν κάποια θλιβερά γεγονότα ώστε υπενθυμίζουν σε κάποιους τον θεσμικό τους ρόλο. Και είμαστε υπεύθυνοι των γραφόμενων από μέρους μας, αναλαμβάνοντας το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί ως Μείζονα Αντιπολίτευση του δήμου Ρ.Φεραίου. Η αναφορά μας έχει σχέση με το ατυχές συμβάν προ τριών ημερών στη είσοδο του Βελεστίνου, όπου ένα νέο παιδί επιβαίνοντας σε δίκυκλο παρασύρθηκε από Ι.Χ. και παρέμεινε στο δρόμο τραυματισμένο για χρονικό διάστημα άνω των 35 λεπτών περιμένοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ! Ευτυχής συγκυρία το ότι ο τραυματισμός δεν ήταν τόσο σοβαρός γιατί σε διαφορετική περίπτωση η χρονοκαθυστέρηση (σε συνδυασμό με την εκ νέου μετάβαση στο νοσοκομείο του Βόλου), θα είχε αποβεί μοιραία.                                    Ζητούμε από την δημοτική αρχή να επαναφέρει άμεσα το θέμα της δυσλειτουργίας του Κ.Υ.Βελεστίνου με αιχμή του δόρατος την άμεση ύπαρξη ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ με έδρα το Κ.Υ.Βελεστίνου. Δεν μας αρκούν οι απαντήσεις του τύπου «αποστείλαμε το τάδε έγγραφο πριν έξι μήνες» και μετά πέσαμε για ύπνο… Προτείνουμε άμεση συμβολική κατάληψη, σε συνεννόηση με την κοινωνία και τη νεολαία  του τόπου μας, ώστε να ταρακουνηθούν οι υπεύθυνοι. Παράλληλα δηλώνουμε ότι θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε μέσω ευαισθητοποίησης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας αλλά και συνδημοτών μας που έχουν την δυνατότητα, να έχουμε έτοιμη πρόταση απόκτησης δημοτικού ασθενοφόρου , πλήρως εξοπλισμένου που θα έχει έδρα μόνιμα στο Κ.Υ. Βελεστίνου.

Θέλουμε να τονίσουμε προς όλες τις πλευρές πως το συγκεκριμένο θέμα δεν προσφέρεται για αντιπαράθεση και γι αυτό το λόγο δεν θα ανεβάσουμε τους τόνους. Αντ΄ αυτού προσφερόμαστε  να συμμετέχουμε δυναμικά σε οποιαδήποτε μορφής κινητοποίηση αποφασισθεί από από το Δ.Σ. καθώς επίσης βάζουμε εξ’ αρχής στο τραπέζι  το  εναλλακτικό σενάριο της απόκτησης δημοτικού ασθενοφόρου και ζητούμε από την δημοτική αρχή να προστρέξει στην πρόταση αυτή».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το