Τοπικά

Αυξητική τάση ανοικοδόμησης στον Βόλο

 

Αύξηση της ανοικοδόμησης στον Βόλο, με πάνω από 30 οικοδομές να ανεγείρονται, με αποτέλεσμα να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο των κατασκευαστών. Η τάση είναι αυξητική το 2023 σε σχέση με το 2022, ενώ και οι τιμές παρουσιάζουν σταθερότητα μετά από αρκετό καιρό, με τη μέση τιμή να είναι στα 2.500 ευρώ το τ.μ. Αυτό που προβληματίζει τους κατασκευαστές είναι ότι έχει αυξηθεί το κόστος γης, μιας και ο μειωμένος αριθμός διαθέσιμων οικοπέδων σε συνδυασμό με τη μεγάλη ζήτηση έχει ως αποτέλεσμα να μη συμφέρει η αγορά τους για ανέγερση οικοδομής.
Ο αρχιτέκτονας μηχανικός και πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Μαγνησίας κ. Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου τόνισε πως η ανοικοδόμηση στον Βόλο είναι αρκετά μεγάλη, με αυξητική τάση το 2023 σε σχέση με το 2022, με αποτέλεσμα στον κλάδο να υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία.
Ο ίδιος επισήμανε πως η ανοικοδόμηση αφορά κυρίως κατασκευές με μικρομεσαία διαμερίσματα και συνεχίζει να παρατηρείται το φαινόμενο οι οικοδομές που ανεγείρονται, να είναι στο κέντρο της πόλης του Βόλου.
Όσον αφορά στους ενδιαφερόμενους αγοραστές, αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. «Η μία κατηγορία αφορά σε αυτούς που θέλουν το ακίνητο για επενδυτικούς λόγους, οι οποίοι και προσανατολίζονται για αγορά μικρότερων διαμερισμάτων, δηλαδή δυάρια ή γκαρσονιέρες. Η άλλη κατηγορία αφορά σε αυτούς που ενδιαφέρονται για ιδιοκατοίκηση και κυρίως για οικογενειακά διαμερίσματα. Δηλαδή έχει επανέλθει η ζήτηση σε ακίνητα από 85 τ.μ. και πάνω» σημείωσε ο κ. Τριαντάφυλλος Παπαγεωργίου.
Όσον αφορά στο κόστος κατασκευής, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατασκευαστών Μαγνησίας τόνισε ότι υπάρχει ουσιαστικά μία στασιμότητα το τελευταίο εξάμηνο, με μικρές κλίμακας αυξήσεις, οι οποίες δεν επηρεάζουν, ουσιωδώς, το τελικό προϊόν. «Για τις αυξήσεις αυτές ο αγοραστής δεν θα δει διαφοροποίηση στην τσέπη του, δηλαδή δεν επηρεάζεται η τιμή του διαμερίσματος» σημείωσε ο ίδιος.
Ο κ. Τρ. Παπαγεωργίου πρόσθεσε πως αυτό που έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο 6μηνο, είναι το κόστος γης. «Η μείωση του διαθέσιμου αριθμού οικοπέδων σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης σε οικόπεδα, έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι τιμές των οικοπέδων, σε επίπεδα που κάποιες φορές δεν είναι συμφέρουσα η αγορά κάποιων σε ορισμένες περιπτώσεις» επισήμανε ο ίδιος.
Μια μέση τιμή είναι περίπου στα 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο και εξαρτάται από τη θέση της πολυκατοικίας, την ποιότητα κατασκευής της και τον όροφο του διαμερίσματος.
Ο ίδιος κατέληξε λέγοντας πως σήμερα ανεγείρονται πάνω από 30 οικοδομές, αυξημένες σε σχέση με το 2022, οι οποίες όμως σε όγκο είναι μικρές με μεσαίες σε σχέση με ό,τι ίσχυε παλιότερα.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γιορτινό τραπέζι από τον Δήμο Βόλου – Αχ.Μπέος “Πάντα δίπλα στον πολίτη” – video

Και φέτος ο Δήμος Βόλου διοργάνωσε τραπέζι αγάπης για τους πολίτες στην πλατεία Αγ. Νικολάου.…

24 Δεκεμβρίου 2023

Στην Ακαδημία του Μαγνησιακού Βέρτζος και Ζέρης

Μπορεί η αγωνιστική προσφορά των Άγγελου Βέρτζου (κεντρική φωτό) και Αλέξανδρου Ζέρη (κάτω φωτό) στον…

24 Δεκεμβρίου 2023

Βόλος: Ζήτησε προπληρωμένη κάρτα 100ευρώ, τη φωτογράφισε κι έφυγε

Συνελήφθη, χθες το βράδυ στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 34χρονος, διότι…

24 Δεκεμβρίου 2023

ΔΡΟΜΟΛΕΓΟΝΤΑΣ – Όταν καίμε… αιθανόλη

  Του Βασίλη Καλλία, παιδαγωγού κυκλοφορίας - εκπαιδευτή οδηγών Αλκοόλ και Βόλος, τσιπουράδικα και κρασάδικα,…

24 Δεκεμβρίου 2023

Νεκρός 22χρονος μετά από σφοδρό τροχαίο έξω από τη Λάρισα

Ένας νεκρός 22 ετών είναι ο τραγικός απολογισμός από το σφοδρό τροχαίο που σημειώθηκε το…

24 Δεκεμβρίου 2023

Κινείται για μεταγραφές ο Βόλος

Η Σούπερ Λιγκ διακόπτεται για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, με τους παίκτες…

24 Δεκεμβρίου 2023