Τοπικά

Αυξήθηκε κατά 25% την τελευταία τετραετία ο αριθμός των μαθητών στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας

Αύξηση κατά 75 άτομα παρουσίασε τη φετινή σχολική χρονιά το μαθητικό δυναμικό στο 3ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή της ΜΕΤΚΑ, σε μια συνοικία που χαρακτηρίζεται κυρίως από εργατικά στρώματα.
Μάλιστα στα χρόνια της κρίσης παρατηρήθηκε το φαινόμενο οικογένειες να αποχωρούν από το κέντρο της πόλης και να μετακινούνται για τη διαμονή τους προς εκείνη την περιοχή. Και ήταν άλλωστε ένας από τους λόγους που συνέβαλαν στην αύξηση των μαθητών.
Πλέον το σχολείο διαθέτει 325 μαθητές και είναι από τα μεγαλύτερα στο πολεοδομικό συγκρότημα. Η αύξηση των μαθητών αγγίζει το 25%.

Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Νέας Ιωνίας κ. Απόστολος Βακρατσάς τόνισε πως «πριν τέσσερα χρόνια, όταν και ανέλαβα τη θέση του διευθυντή στο συγκεκριμένο σχολείο, το μαθητικό δυναμικό κυμαινόταν γύρω στα 250 άτομα. Πλέον ανέρχεται στα 325. Καταγράφεται μια συνεχής αύξηση που εξηγείται για κάποιους λόγους. Ο πρώτος είναι ότι η περιοχή γνώρισε τα προηγούμενα χρόνια μια οικιστική ανάπτυξη, ίσως πριν το μνημόνιο, που τώρα φαίνεται ακόμη περισσότερο, καθώς νέες οικογένειες που τότε έρχονταν με μικρά παιδιά, τώρα αυτά μεγάλωσαν και παρακολουθούν Γυμνάσιο. Ένας δεύτερος λόγος είναι ότι αρκετές οικογένειες μέσα στα χρόνια της κρίσης επέλεξαν να μετακινηθούν από το κέντρο της πόλης και να εγκατασταθούν στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Ενορία Πέτρου και Παύλου, ενδεχομένως για τα ενοίκια και οι τιμές στην κατοικία μπορεί να είναι πιο χαμηλές και ελκυστικές για το μέσο βαλάντιο μιας οικογένειας. Τρίτος λόγος είναι πως τα τελευταία χρόνια έχουμε και Ρομά μαθητές που επιλέγουν το σχολείο μας για να έρθουν και να συνεχίσουν τη φοίτησή τους».
Λόγω της αύξησης των μαθητών από τα έντεκα τμήματα που λειτουργούσαν μέχρι πρότινος στο Γυμνάσιο, φέτος αριθμούσαν δεκατέσσερα.

«Τα διδακτήριο μπορεί να εξυπηρετήσει την αύξηση των τμημάτων, ενώ υπάρχουν και χώροι για τα εργαστήρια, τα τμήματα ένταξης και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις. Επίσης και το Γυμναστήριο έχει αναβαθμιστεί» ανέφερε ο διευθυντής και συμπλήρωσε πως « «Έχουμε περίπου 20 μαθητές που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, ενώ θέλουμε να διερευνήσουμε καλύτερα τι γίνεται και με την Α’ Τάξη, καθώς λόγω του ότι τα σχολεία έκλεισαν σχετικά γρήγορα, δεν είχαμε αυτή τη δυνατότητα. Μέχρι και πέρυσι συγκεντρώσαμε τρόφιμα και άλλα είδη και τα δίναμε σε άπορες οικογένειες. Αυτό ήταν δύσκολο να συμβεί φέτος, καθώς για πολύ καιρό λόγω της τηλεκπαίδευσης οι μαθητές βρίσκονταν στα σπίτια τους» ανέφερε ο κ. Βακρατσάς.
Μάλιστα ο διευθυντής αναφέρθηκε και στις ενέργειες που έγιναν προς εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για να προσφέρουν δωρεάν γιγαμπάιτ σε μαθητές που το είχαν ανάγκη, ώστε το ίντερνετ να «τρέχει» καλύτερα. Και όπως τόνισε υπήρξε ανταπόκριση από πλευράς εταιρειών.

Ανοικτά τα σχολεία κάθε Πέμπτη
Έληξε χθες το διδακτικό έτος για τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα Λύκεια.
Mε απόφαση του διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπου Σταχτέα, τα Γυμνάσια, τα Λύκεια και τα ΕΕΕΕΚ της περιοχής, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα λειτουργούν μία φορά την εβδομάδα, κάθε Πέμπτη 8:30-14:00.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το