Τοπικά

Η Ζέττα Μακρή στην εκδήλωση της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής Στέλλας Κοκκόλη

Από το γραφείο της κ. Ζέττας Μακρή εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ζέττα Μακρή αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, κ. Στέλλας Κοκκόλη, η οποία την Τρίτη 29 Ιουνίου, τίμησε καλούς φίλους με την παράθεση μιας αυθεντικής και ανθρώπινης βραδιάς, κατά την οποία μοιράστηκε, γενναιόδωρα, με τους καλεσμένους της τα πλούσια συναισθήματα της βράβευσής της από τον Γενικό Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννη Χρυσουλάκη.

Στην προσφώνησή της η κ. Μακρή ανέφερε με συγκίνηση: “Η κ. Στέλλα Κοκκόλη είναι μια εκπαιδευτικός με τεράστια προσφορά στην ελληνόγλωσση εκπαίδευση και στον Ομογενειακό Ελληνισμό, αξίζει τον σεβασμό μας, τον θαυμασμό μας και την αναγνώριση του έργου της, η οποία βρήκε την έκφρασή της στο βραβείο του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανίδων. Αισθάνομαι απέραντη ευγνωμοσύνη για την παρουσία της, το ήθος και την ευγένειά της, την αγάπη της για την Ελλάδα, την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό. Το παράδειγμα της είναι για όλους μας πυξίδα και οδηγός για την πορεία μας στην παγκόσμια κοινωνία ενεργών πολιτών”.

Το “παρών” στον υπέροχο χώρο του Μουσείου Μπενάκη έδωσαν, μεταξύ των εκλεκτών παρευρισκομένων, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής του Rhode Island κ. Λεωνίδας Ραπτάκης (Lou Raptakis), η οικογένεια της κ. Κοκκόλη και σημαίνουσες προσωπικότητες της Ομογένειας.
Η αγάπη της Ομογένειας και η εκτίμηση της Ελλάδας για το πρόσωπο και το έργο της κ. Κοκκόλη μεταφέρθηκε στους Έλληνες της Αμερικής μέσα από ένα εκτενές άρθρο, που φιλοξενήθηκε στον Εθνικό Κήρυκα, την ομογενειακή εφημερίδα που κρατά τους Έλληνες σε καθημερινή επαφή και στενή σχέση με την καρδιά της καταγωγής τους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το