Τοπικά

Αυξημένη η παραγωγή σταφυλιών στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου

Μεγαλύτερη από πέρσι είναι η παραγωγή στα σταφύλια στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, ενώ σε υψηλά επίπεδα παραμένει και η ποιότητα ενόψει μάλιστα του τρύγου, που αρχίζει τον επόμενο μήνα. Στο μεταξύ από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα» θα διατεθεί προς κατανάλωση το επόμενο διάστημα ένα νέο τσίπουρο. Θετικά είναι τα μηνύματα από την παραγωγή σταφυλιών και φέτος.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Νέας Αγχιάλου «Η Δήμητρα» κ. Γιάννης Κίτσιος δήλωσε μιλώντας στη διαδικτυακή εκπομπή «Θεσσαλία Παντού» πως «σε σχέση με πέρσι η ποιότητα των σταφυλιών είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενώ και η ποιότητα είναι πολύ καλή. Αυτό είναι ένα ενθαρρυντικό στοιχείο σε μία δύσκολη περίοδο που διανύουμε. Ο τρύγος στα 3.000 στρέμματα που καλλιεργούνται αμπέλια στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Αγχιάλου, θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και ο Συνεταιρισμός είναι εδώ με τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του, για να απορροφήσει όλες τις ποσότητες σταφυλιών από τους παραγωγούς. Εμείς στο πλαίσιο της διαφύλαξης της ποσότητας και της ποιότητας της παραγωγής έχουμε γεωπόνο που μελετά όλες τις διαδικασίες στο πλαίσιο της ορθολογικής διαχείρισης των εκτάσεων και αξιοποιώντας τις ποικιλίες που εντάσσονται στην παραγωγή».

Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό, όπως ανακοίνωσε ο κ. Κίτσιος, «το επόμενο διάστημα αναμένεται να κυκλοφορήσει από τον Συνεταιρισμό και ένα νέο τσίπουρο».
Σε συνθήκες πανδημίας η προσπάθεια για η προσπάθεια για επιβίωση κάθε οικονομικής δραστηριότητας γίνεται ακόμη πιο μεγάλη.
Ο κ. Κίτσιος κάνοντας έναν απολογισμό του πρώτου εξαμήνου, υπογράμμισε πως «ήταν πολύ ιδιαίτερη περίοδος με την καραντίνα και το κλείσιμο του μεγαλύτερου μέρους της οικονομικής δραστηριότητας. Για τον κλάδο μας φαίνεται να υπήρξε μια μείωση στην κατανάλωση, η οποία όμως ήταν διαχειρίσιμη για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Η Δήμητρα», ώστε να κρατηθεί ζωντανή και να πορευτεί στη συνέχεια. Και θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλο τον κόσμο για τη στήριξη που μας έδωσε. Και ειδικά στη Θεσσαλία οι καταναλωτές, αγκάλιασαν τα προϊόντα μας.

Άλλωστε υπάρχουν τα δίκτυα πώλησης που οι καταναλωτές μέσα στην πανδημία επιλέγουν τα προϊόντα μας, τα ξεχωριστά κρασιά και τσίπουρο, και τους ευχαριστούμε». Παράλληλα ο ίδιος επισήμανε πως η αγωνία για επόμενη μέρα υπάρχει και σχετίζεται με το τι συμβαίνει και σε διεθνές επίπεδο.
Πάντως ακόμη και σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο ο Συνεταιρισμός αποτελεί το καταφύγιο για εκατοντάδες αμπελουργούς και παραγωγούς που ξέρουν ότι κάθε χρόνο η παραγωγή τους δεν θα πάει χαμένη, αντιθέτως θα αξιοποιηθεί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το