Τοπικά

Αυτόματος απινιδωτής στον Ι.Ν. Αγ. Γεωργίου Αγριάς

Ένα σεμινάριο ζωής, για την παροχή πρώτων βοηθειών και καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης, διοργανώνουν από κοινού η ΕΠΙ-ΖΩ Λέσχη Εθελοντών Βόλου και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, σήμερα Δευτέρα 30 Ιουλίου, από τις 18.30 το απόγευμα με τις 21.30 το βράδυ στην αίθουσα του Ενοριακού Κέντρου Οσία Παρασκευή (Αγ. Γεωργίου και 28ης Οκτωβρίου) στην Αγριά.
Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση «Το σεμινάριο μπορούν να παρακολουθήσουν τα μέλη των ομάδων, ιδιώτες και μέλη άλλων φορέων της περιοχής και γίνεται με αφορμή την απόκτηση ενός σύγχρονου αυτόματου απινιδωτή ο οποίος θα τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Ι.Ν. Αγ Γεωργίου Αγριάς.

Ο αυτόματος απινιδωτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα που πιθανώς θα τον χρειαστεί, καθώς η χρήση του είναι πολύ εύκολη και υπάρχουν μάλιστα, εικονογραφημένες οδηγίες στο κυτίο που βρίσκεται. Πρόκειται για ένα μηχάνημα που μπορεί να σώσει τη ζωή ανθρώπων σε περίπτωση καρδιακής ανακοπής και να επιτύχει καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ στην Ευρώπη, το ποσοστό επιβίωσης από καρδιακή ανακοπή ανέρχεται σε 35%-45%, στην Ελλάδα είναι μόλις 2%. Παντού στην Ευρώπη, σε χώρους όπου συγκεντρώνονται περισσότερα από 170 άτομα, όπως γήπεδα, γυμναστήρια ή δημόσιες υπηρεσίες, υπάρχει τοποθετημένος ένας αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής.
Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας με μήνυμα το όνομά τους και το τηλέφωνό τους στα 6977706219 και 6945421585.
Η μεγάλη δωρεά προς την πόλη είναι από τη ΣΥΝ -ΕΝΩΣΙΣ. Εταιρεία Κοινωνικής προσφοράς των Ελλήνων Εφοπλιστές».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, «καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) ονομάζεται η τεχνική η οποία αποτελείται από θωρακικές συμπιέσεις και διασωστικές αναπνοές. Εφαρμόζουμε την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), εφόσον διαπιστώσουμε ότι ένα θύμα δεν αναπνέει, προκειμένου να διατηρήσουμε τον εγκέφαλό του οξυγονομένο. Είναι γνωστή επίσης και ως “το φιλί της ζωής”.
Η Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση διδάσκεται στα περισσότερα από τα Προγράμματα Εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών για όλους».
Επίσης ο Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής (ΑΕΑ) είναι μια φορητή συσκευή προηγμένης τεχνολογίας, η οποία βασίζεται σε μικροεπεξεργαστή. Διαθέτει αισθητήρες για την αναγνώριση του καρδιακού σφυγμού και, εφόσον δεν τον αναγνωρίσει, χορηγεί ρεύμα μέσω δύο αυτοκόλητων ηλεκτροδίων προς το μυοκάρδιο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το