Τοπικά

Αύριο το βράδυ η μεγάλη αστροβραδιά στα Χάνια Πηλίου

Αύριο το βράδυ, Δευτέρα 1η Ιουλίου, κατά τις 9:30 μ.μ., στα Χάνια Πηλίου (2ο πάρκινγκ προς τις Αγριόλευκες) θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη ετήσια αστροβραδιά της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, στην οποία προσκαλούνται να την παρακολουθήσουν όχι μόνο οι Βολιώτες αλλά και οι άλλοι κάτοικοι της Μαγνησίας, ακόμη δε και οι τουρίστες που αυτές τις ημέρες παραθερίζουν στα Πηλιορείτικα χωριά και στις όμορφες παραλίες της περιοχής μας. Για όσους δεν διαθέτουν δικό τους μέσο μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο λεωφορείο που θα ναυλώσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 8:30 μ.μ. ακριβώς από το 1ο Λύκειο Βόλου (Κύπρου 48, Παγκύπριο Διδακτήριο).
Στα Χάνια στο 2ο πάρκινγκ αυτοκινήτων προς το χιονοδρομικό κέντρο, θα στηθούν τα πολυάριθμα τηλεσκόπια των Μελών της Εταιρείας για να παρατηρήσουν μέσω αυτών οι συμμετέχοντες τους πλανήτες και τους αστέρες του ουρανού, τα σμήνη των αστέρων, τα νεφελώματα και τους Γαλαξίες, Παράλληλα ένα μέλος της Εταιρείας θα δείχνει με λέιζερ στον ουρανό τους διάφορους αστέρες και αστερισμούς με την ιστορία και τη μυθολογία τους.
Μετά το πέρας της αστροβραδιάς, κατά τις 11:00 μ.μ. θα κατευθυνθούν όλοι προς το Χάνι του Ζήση όπου θα συμμετάσχουν σε κοινή συνεστίαση, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προβληθεί μια ολιγόλεπτη διαστημική βιντεοταινία. Δηλώσεις συμμετοχής και άλλες πληροφορίες στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24.210-46.253 24.210-51.061.
Από την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, αρχίζουν τα μαθήματα του 20ού Θερινού Σχολείου Αστρονομίας, ώρα 7:00 μ.μ. για το Παρατηρησιακό Τμήμα και ώρα 9:00 μ.μ. για τα άλλα δύο τμήματα των αρχαρίων και των προχωρημένων. Οι εγγραφές στα τμήματα αυτά θα γίνουν μισή ώρα νωρίτερα. Ο χώρος των μαθημάτων θα είναι το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (28ης Οκτωβρίου 78, κτίριο Ματσάγγου). Ολόκληρο το πρόγραμμα του εβδομαδιαίου αυτού Θερινού Σχολείου είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Εταιρείας www.astronomos.gr , Η συνολική συμμετοχή για όλα τα μαθήματα είναι 15 ευρώ.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το