Ελλάδα

Νεκρή νοσοκόμα: Το μεροκάματο των 30 ευρώ και η απονεννοημένη πτώση από το μπαλκόνι

Mία 50χρονη γυναίκα που εργαζόταν παράτυπα ως αποκλειστική νοσηλεύτρια στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας έχασε τη ζωή της το Σάββατο 29/6 όταν, στην προσπάθειά της να αποφύγει τον έλεγχο της υπηρεσίας φύλαξης, κρύφτηκε στο μπαλκόνι και στη συνέχεια πήδηξε από τον πρώτο όροφο.
Το τραγικό περιστατικό έφερε ξανά στην επιφάνεια το ζήτημα των παράνομων αποκλειστικών στα νοσοκομεία, τις οποίες και επιλέγουν συχνά συγγενείς των ασθενών, ελλείψει επαρκούς νοσηλευτικού προσωπικού.

Παρόλο που οι διοικήσεις συνιστούν η επιλογή των αποκλειστικών να γίνεται απο ειδικό κατάλογο που διατηρείται από τη νοσηλευτική υπηρεσία κάθε νοσοκομείου και ο οποίος περιέχει επαγγελματίες νοσοκόμες και στην περίπτωση που είναι αλλοδαπές, προϋπόθεση είναι να έχουν δεια παραμονής, ωστόσο ο κόσμος επιλέγει σε αρκετές περιπτώσεις νοσηλεύτριες που δεν κάνουν νόμιμα αυτή τη δουλειά, για να μειώσουν το κόστος.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες
Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη περίπου στις 12:30 το μεσημέρι του Σαββάτου. Όταν η υπηρεσία ελέγχου προσπάθησε να την ελέγξει, εκείνη βγήκε στο μπαλκόνι και στη συνέχεια πήδηξε στο κενό από τον πρώτο όροφο.
Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μιλά στην κάμερα του Star, ένας υπάλληλος σεκιούριτι προσέγγισε τη γυναίκα και της ζήτησε την ταυτότητά της. Εκείνη του είπε ότι θα πάει στο δωμάτιο και θα την φέρει. Τελικά, όταν πήγε στο δωμάτιο, βγήκε στο μπαλκόνι κι πήδηξε στο κενό.

«Έχασε τη ζωή της για 30 ευρώ»
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της για μόλις 30 ευρώ. «Δυστυχώς ένας άνθρωπος για 30 ευρώ έχασε τη ζωή του σε ένα δημόσιο νοσοκομείο» , δήλωσε ο κ. Γιαννάκος, σχολιάζοντας το περιστατικό στο protothema.gr.

«Ήταν παράνομη αποκλειστική νοσοκόμα σε ασθενή. Το πρόβλημα των παράνομων αποκλειστικών δεν λύνεται ούτε με βία και τρομοκρατία κάτι στο οποίο μπορεί να διαπιστώσει κανείς από την εγκύκλιο την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής Υπουργός σχετικά με τον περιορισμό αυτού του φαινομένου, θα πρέπει να γίνεται έλεγχος από το νοσηλευτικό προσωπικό που δεν είναι καμία αρμοδιότητά τους και από τη φύλαξη του νοσοκομείου», σημείωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.
Και κάτεληξε, λέγοντας: «Η φύλαξη του νοσοκομείου δεν επαρκεί να κάνει αυτή τη δουλειά για να περιορίσει το φαινόμενο. Τα νοσοκομεία χρειάζονται το απαραίτητο προσωπικό προκειμένου να συστήνεται η απομάκρυνση ανθρώπων οι οποίοι δεν έχουν καμία δουλειά και καμία άδεια να βρίσκονται δίπλα στους ασθενείς».

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το