Τοπικά

Aθ. Λιούπης: Ποσοστά κάλυψης σε πολύτεκνους και τρίτεκνους για προκηρυσσόμενες θέσεις στο Δημόσιο

Ποσοστά κάλυψης στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων στον δημόσιο τομέα για πολύτεκνους και τρίτεκνους προβλέπονται στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, όπως υπογράμμισε στην πρώτη απάντησή του ως Υπουργός Εσωτερικών ο κ. Μάκης Βορίδης, σε σχετική αναφορά που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Αθανάσιος Λιούπης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών απάντησε στην αναφορά του Βουλευτή και συγκεκριμένα επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι «Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο «Εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα και ενίσχυση του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) – Αξιοκρατία στον δημόσιο τομέα».
Στο εν λόγω νομοσχέδιο επιδιώκεται η αναδιαμόρφωση και ο εκσυγχρονισμός του συστήματος προσλήψεων στον δημόσιο τομέα με απώτερο στόχο την πλήρωση θέσεων προσωπικού με τους καταλληλότερους εκ των υποψηφίων που μετέχουν στις διαγωνιστικές διαδικασίες του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.) ενισχύοντας περαιτέρω το πολύτιμο κεκτημένο της διαφάνειας, αξιοκρατίας και αντικειμενικότητας των πλέον κατάλληλων για κάθε θέση υποψηφίων.

Στο προτεινόμενο άρθρο 13 του κατατεθέντος νομοσχεδίου προβλέπονται συγκεκριμένα ποσοστά κάλυψης στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων για ειδικές κατηγορίες υποψηφίων, μεταξύ άλλων, για πολύτεκνους και τρίτεκνους. Πιο συγκεκριμένα:
α) ποσοστό δεκαέξι τοις εκατό (16%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από πολύτεκνους και τέκνα πολυτέκνων
και β) ποσοστό δώδεκα τοις εκατό (12%) στο σύνολο των προκηρυσσόμενων θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου των κατηγοριών Π.Ε., Τ.Ε. και Δ.Ε. κατά κλάδο και ειδικότητα καλύπτεται από γονείς με τρία τέκνα και τέκνα αυτών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το