Τοπικά

Αθ.Λιούπης: Παράταση δημοσίευσης προκηρύξεων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο θα προτείνει το Yπ. Ανάπτυξης

Το αίτημα του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, όπου ζητά την παράταση δημοσίευσης των προκηρύξεων δημόσιων Φορέων στον τοπικό και περιφερειακό Τύπο πέραν της 31ης Δεκεμβρίου 2020 , μετέφερε πρόσφατα στον Υπουργό Ανάπτυξης με ερώτησή του, ο Βουλευτής Ν. Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Λιούπης.
Ο Βουλευτής είχε επισημάνει ότι η εν λόγω παράταση θα συνδράμει στη βιωσιμότητα ιστορικών περιφερειακών και τοπικών εφημερίδων, που διαχρονικά και με συνέπεια υπηρετούν το έργο της ενημέρωσης των πολιτών στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Υπουργός  Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στην ερώτηση του Βουλευτή διαβιβάζοντας έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο οποίο σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων προτίθεται να προτείνει στη Βουλή των Ελλήνων, στο πλαίσιο της συνολικής πρότασης αναθεώρησης του ρυθμιστικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις, την παράταση ισχύος της μεταβατικής διάταξης της παρ.12 του άρθρου 379 του ν. 4412/2016.».

Να σημειωθεί πως οι δημοσιεύσεις προκηρύξεων διαγωνισμών σε έντυπα ευρείας κυκλοφορίας έχει καταργηθεί, ήδη από την 31/12/2018, το σύνολο, όμως, των προκηρύξεων είναι διαθέσιμο στο ευρύ κοινό ατελώς -με ποινή ακυρότητας, μέσω του διαδικτύου και ειδικότερα με τη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ), καθώς και το ηλεκτρονικό αποθετήριο του Κεντρικού Ηλεκτρονικού Μητρώου Δημοσίων Συμβάσεων (ΚΗΜΔΗΣ).

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το