Ελλάδα

Αστέρας Βουλιαγμένης: Λύση χωρίς νέο διαγωνισμό εξετάζει το ΤΑΙΠΕΔ

asteras708_4

Ένα διαφορετικό… δρόμο φαίνεται να επιλέγει το ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση της έκτασης στον Αστέρα Βουλιαγμένης.

Πιο συγκεκριμένα, λύση χωρίς να απαιτηθεί η διεξαγωγή νέου διαγωνισμού εξετάζει η διοίκηση του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας βάσει της οποίας η ανάπλαση της έκτασης στον Αστέρα Βουλιαγμένης, όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί, δεν μπορεί να προχωρήσει.

Τα αρχικά σενάρια που έκαναν λόγο για νέο διαγωνισμό φαίνεται να απομακρύνονται από το τραπέζι, μιας και το προσφερόμενο τίμημα των 400 εκατ. ευρώ σε συνδυασμό με τις επενδύσεις της τάξης του 1 δις. που σχεδιάζει να πραγματοποιήσει το αραβικών συμφερόντων fund Jermyn Street Real Estate IV θα ήταν δύσκολο να «προσεγγιστούν» σε περίπτωση επαναπροκύρηξης διεθνούς διαγωνισμού.

Έτσι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το ΤΑΙΠΕΔ βρίσκεται σε συζητήσεις με την Εθνική Τράπεζα –ελέγχει σημαντικό ποσοστό της έκτασης- και την πλειοδότρια εταιρεία (Jermyn) για την εκ νέου υποβολή του ΕΣΧΑΔΑ.

Εάν πραγματοποιούνταν νέος διαγωνισμός, το τίμημα θα ήταν σημαντικά χαμηλότερο των 400 εκατ. ευρώ, λόγω και της μείωσης της κεφαλαιοποίησης της Αστήρ που διαμορφώνεται σε 137 εκατ. ευρώ έναντι περίπου 226 εκατ. ευρώ τον περασμένο Δεκέμβριο.

Πηγή:capital.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το