Τοπικά

Αρσενικό στο νερό του Μαυρόλοφου στον Αλμυρό- Μοιράζονται εμφιαλωμένα στους κατοίκους

Αρσενικό εντοπίστηκε στο νερό του Μαυρόλοφου στον Αλμυρό σύμφωνα με ρεπορτάζ της “ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ” και στις 20 οικογένειες που διαμένουν στην περιοχή η δημοτική αρχή μοιράζει εμφιαλωμένα νερά…

Η δημοτική αρχή Αλμυρού σε εξετάσεις που διενήργησε στο νερό για βαρέα μέταλλα πριν 6 μήνες εντόπισε αρσενικό στα 8mlg ανα λίτρο και εφόσον έκρινε πως τα όρια βρίσκονται εντός των παραμέτρων που ορίζει η νομοθεσία δεν έκλεισε την μοναδική γεώτρηση που υδροδοτείται ο Μαυρόλοφος. Ακολούθησαν ωστόσο πριν τρεις μήνες αναλύσεις από τη Διεύθυνση Υγείας και το αρσενικό βρέθηκε εκτός ορίων, με αποτέλεσμα να σφραγιστεί η γεώτρηση και οι κάτοικοι να ζουν με εμφιαλωμένο νερό που τους διανέμει η δημοτική αρχή κάθε 15 ημέρες καθώς δεν μπορούν ούτε να καταναλώσουν, ούτε να μαγειρέψουν. Ο υδροφόρος ορίζοντας εμπλουτίστηκε από τα χιόνια και οι τιμές του αρσενικού υποχώρησαν στα 7mlg σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αλμυρού κ. Δαλακούρα, ο οποίος τόνισε πως γίνονται συνεχώς μετρήσεις που δείχνουν πως το αρσενικό κινείται εντός ορίων.

Ωστόσο οι κάτοικοι εξακολουθούν να πίνουν εμφιαλωμένο νερό.

Η Διεύθυνση Υγείας έλαβε τις εξετάσεις και θα διενεργήσει νέες δικές της, αλλά για να δοθεί πράσινο φως για να ανοίξει η γεώτρηση πρέπει ο δήμος να εκδώσει άδεια χρήσης νερού. Αδεια χρήσης δεν μπορεί να εκδοθεί -και πρόκειται για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές γεωτρήσεις -καθώς χρειάζονται όλα τα νομιμοποιητικά έγγραφα διάνοιξης της γεώτρησης.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε τις διαδικασίες έκδοσης άδειας από την αρχή. Όλες οι γεωτρήσεις είναι παμπάλαιες και άνοιξαν από το 1960. Τότε ο καθένας άνοιγε μια γεώτρηση όπου ήθελε. Έχουμε εκδώσει άδειες σε πολλές γεωτρήσεις αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί συνολικά η διαδικασία. Πιστεύουμε πως σύντομα θα έχουμε και την άδεια στον Μαυρόλοφο για να λήξει το πρόβλημα», τόνισε στη «Θ» ο κ. Δαλακούρας.

Μόλις εκδοθεί η άδεια χρήσης της γεώτρησης που βρίσκεται σε δημοτική έκταση ,θα ερευνήσει την ποιότητα του νερού η Διεύθυνση Υγείας και εάν το νερό κριθεί κατάλληλο θα δοθεί σε χρήση.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το