Τοπικά

Αρνητικές εικόνες πέριξ του Πολιτιστικού Κέντρου και του Θερινού Θεάτρου Νέας Ιωνίας

Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν οι εικόνες που αντίκρισαν Βολιώτες προχθές Δευτέρα, πέριξ του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας και του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας. Οι Βολιώτες βρέθηκαν για δύο εκδηλώσεις και σχολίασαν αρνητικά την κατάσταση που επικρατεί έξω από τους δύο χώρους πολιτισμού.


Πάρα πολλοί Βολιώτες βρέθηκαν προχθές σε δύο χώρους πολιτισμού στη Νέα Ιωνία, που βρίσκονται στο πολιτιστικό άλσος Ανδρέας Βαλαχής, και συγκεκριμένα στο Πολιτιστικό Κέντρο για μια εκδήλωση ιδιωτικής σχολής χορού και στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο για τη ρεμπέτικη βραδιά που συνδιοργάνωσαν η Χορωδία Εκπαιδευτικών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Ιωνίας «Το Εγγλεζονήσι».

Αρκετοί από αυτούς εξέφρασαν τα παράπονά τους για την κατάσταση που επικρατεί πέριξ των προαναφερόμενων χώρων και σχολίασαν αρνητικά την εικόνα που αντίκρισαν, κάνοντας λόγο για εικόνες που δεν αρμόζουν σε δύο σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους, έστω και εξωτερικά αυτών.


Ειδικότερα πέριξ του Πολιτιστικού Κέντρου, αλλά και του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου τα χόρτα και οι θάμνοι έχουν θεριέψει και χρειάζεται άμεσα να κοπούν και να απομακρυνθούν τα φύλλα που έχουν πέσει από τα δέντρα.

Κάποια φρεάτια όμβριων υδάτων είναι βουλωμένα από φερτές ύλες, χόρτα και φύλλα με αποτέλεσμα όποτε βρέχει τα νερά της βροχής να λιμνάζουν, αφού δεν μπορούν να βρουν διέξοδο. Σε κάποιο σημείο ένα φρεάτιο όμβριων υδάτων έχει μπαζωθεί και έχει δημιουργηθεί μία λακκούβα, που δεν είναι ορατή στους περιπατητές, ιδίως το βράδυ, οι οποίοι, έτσι, κινδυνεύουν να χάσουν την ισορροπία τους και να τραυματιστούν.


Κάποια παγκάκια έχουν καταστραφεί και λείπουν κομμάτια ξύλου είτε από την πλάτη είτε από το κάθισμα, ενώ στην είσοδο του πάρκιν έχουν πεταχτεί πίσω από τους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης κλαδιά δέντρων και χόρτα.

Οι εξωτερικοί τοίχοι του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας έχουν εμφανή τα σημάδια της υγρασίας και έχει «σκάσει» το χρώμα με αποτέλεσμα να φαίνεται ο σοβάς.
Ακόμη εξωτερικά του Πολιτιστικού Κέντρου και δίπλα από την είσοδο από την πλευρά του πάρκιν υπάρχουν δύο φρεάτια με σιδερένια κάγκελα, από τα οποία «ξεπροβάλλουν» θάμνοι και κλαδιά από μικρά δέντρα.


Οι Βολιώτες που εξέφρασαν τα παράπονά τους για τις εικόνες τις οποίες αντίκρισαν, ζητούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες να προβούν άμεσα σε καθαρισμό και κόψιμο χόρτων, καθώς και σε παρεμβάσεις στους εξωτερικούς χώρους.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το