Αθλητισμός

Αρχή με μετάλλια και ρεκόρ για τον Σκοπευτικό Σύλλογο Βόλου στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Αρχή με 17 μετάλλια και πανελλήνιο ρεκόρ έκανε ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου στην Α’ Φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθη στα σκοπευτήρια Βύρωνα και Μαλακάσας. Στη 2η θέση βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΣΣΒ και αισιοδοξεί να διατηρήσει τον τίτλο που κατέκτησε πέρσι.
Τον έκτο συνεχόμενο πανελλήνιο τίτλο πανηγύρισε πέρσι ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου. Από το 2014 κυριαρχεί στον ελληνικό χώρο, ενώ αν προσθέσουμε και τα πρωταθλήματα που κατέκτησε το 2005, το 2007 και το 2009, τότε έχει φτάσει τα εννέα συνολικά, γεγονός άκρως τιμητικό για την πολυετή ιστορία του.

Ως… μόνιμος πρωταθλητής, λοιπόν, τα τελευταία χρόνια ο ΣΣΒ ρίχθηκε στη «μάχη» του φετινού πρωταθλήματος, με σκοπό να διατηρήσει τα «σκήπτρα» του. Βέβαια φέτος το έργο του γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού εξαιτίας του κορωνοϊού η προετοιμασία του ήταν ελλιπής, ενώ αρκετές είναι και οι απουσίες σε έμψυχο δυναμικό.
Ο Covid-19 δεν άφησε ανεπηρέαστο ούτε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Σκοποβολής, καθώς η Α’ Φάση του (που αφορούσε έφηβους και νεάνιδες) διήρκεσε για πρώτη φορά πέντε ολόκληρες ημέρες. Αυτό είχε σαν συνέπεια αρκετοί αθλητές να μη δηλώσουν συμμετοχή, καθώς το κόστος διαμονής στην Αθήνα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν υψηλό.

Παρά τις αντιξοότητες, όμως, ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου κατάφερε να πλασαριστεί στις υψηλές θέσεις. Πιο συγκεκριμένα μετά την ολοκλήρωση της Α’ Φάσης βρίσκεται στη 2η θέση 302 βαθμούς. Στον πίνακα προηγείται ο Ζευς Αθηνών με 318 βαθμούς και ακολουθούν στην 3η θέση ο Παναθηναϊκός με 238 και ο Παγκρήτιος με 229.

Οι Βολιώτες σκοπευτές κατόρθωσαν να κατακτήσουν συνολικά 17 μετάλλια. Από αυτά τα πέντε ήταν στα ομαδικά (στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων, στο 3Χ40 εφήβων και νεανίδων και στο πρηνηδόν εφήβων και νεανίδων). Σε ατομικό επίπεδο ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής ήταν ο Βολιώτης με τη μεγαλύτερη συγκομιδή μεταλλίων έχοντας δύο χρυσά, ένα αργυρό και ένα χάλκινο και τον ακολούθησαν η Όλγα Κατσούλη με δύο χρυσά, ένα αργυρό αλλά και ένα πανελλήνιο ρεκόρ τουφέκι 3Χ40 νεανίδων, η Κλεοδώρα Βαρέλα με δύο αργυρά και ένα χάλκινο, ο Βαγγέλης Αθανασιάδης με ένα χάλκινο και η Μελίτη Μπαλατσού με δύο χάλκινα.

Στα δυσάρεστα συγκαταλέγεται ο τραυματισμός της Δήμητρας Πράπα, με συνέπεια να μην μπορέσει να λάβει μέρος στα αγωνίσματα που ήταν προγραμματισμένα. Εντούτοις η Κλεοδώρα Βαρέλα την αντικατέστησε επάξια κερδίζοντας τρία μετάλλια.

Αθανασιάδης και αρέλα εν ώρα δράσης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Οι επιδόσεις των αθλητών του Σκοπευτικού Συλλόγου Βόλου
Τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις των αθλητών του ΣΣ Βόλου έχουν ως εξής:

Την πρώτη ημέρα των αγώνων έγινε το πιστόλι σπορ νεανίδων με τη Μελίτη Μπαλατσού να παίρνει το χάλκινο μετάλλιο με 530 βαθμούς. Η πρωτοεμφανιζόμενη Σταυρούλα Μάνου ήταν 16η με 332 και η Ευαγγελία Μακροσάββα 17η με 257. Το ομαδικό του ΣΣΒ κατετάγη στην 5η θέση.

Στο πιστόλι σπορ εφήβων ο Θανάσης Κουκοβίνος στον «παρθενικό» του αγώνα ήταν 10ος με 482 βαθμούς που ήταν νέα ατομική του επίδοση. Τον ακολούθησαν ο Θεοφάνης Γιαλαμάς στη 13η θέση με 453 και ο Μάριος Ντάγκας στη 16η με 432. Το ομαδικό ήταν 5ο.

Η ίδια ομάδα έλαβε μέρος και στο πιστόλι στάνταρ εφήβων. Ο Θανάσης Κουκοβίνος ήταν πάλι 10ος με 463 βαθμούς, ο Θεοφάνης Γιαλαμάς 14ος με 444 και ο Μάριος Ντάγκας 15ος με 443. Κι εδώ το ομαδικό ήταν 5ο.

Στη δεύτερη ημέρα στο αεροβόλο πιστόλι νεανίδων η Μελίτη Μπανατσού ήταν 11η με 531 βαθμούς, η Σταυρούλα Μάνου 20η με 457 και η Ευαγγελία Μακροσάββα 21η με 405.. Το ομαδικό κατέλαβε την 4η θέση.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των εφήβων ο Θανάσης Κουκοβίνος έκανε νέο ατομικό ρεκόρ με 517 βαθμούς που τον κατέταξε 11ο, ο Θανάσης Γιαλαμάς ήταν 13ος με 502 και ο Μάριος Ντάγκας ήταν 18ος με 480. Το ομαδικό ήταν 4ο.

Στο τουφέκι 3Χ40 εφήβων στα 50 μέτρα ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής κέρδισε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στη συγκεκριμένη διοργάνωση συγκεντρώνοντας 1.071 βαθμούς. Ο Βαγγέλης Αθανασιάδης ήταν 4ος με 1.041 και ο Μάριος Σιούρας 5ος με 1.022. Αυτές οι επιδόσεις χάρισαν στον Σκοπευτικό το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό.

Το πανελλήνιο ρεκόρ στο 3Χ40 νεανίδων κατέρριψε η Κατσούλη

Στο τουφέκι 3Χ40 πρηνηδόν νεανίδων στα 50 μέτρα η Όλγα Κατσούλη ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου με 593 βαθμούς έχοντας δίπλα της την Κλεοδώρα Βαρέλα με νέα ατομική επίδοση (αργυρό μετάλλιο με 534 βαθμούς), ενώ ατομικό ρεκόρ πέτυχε και η Ανθή Κανανά με 517 που τον έφερε στην 4η θέση. Ασφαλώς το ομαδικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Στην τρίτη ημέρα η Όλγα Κατσούλη «έκλεψε την παράσταση» καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ στο τουφέκι 3Χ40 νεανίδων στα 30 μέτρα με 1.112 βαθμούς. Δεύτερη τερμάτισε η Κλεοδώρα Βαρέλα με 1.069 (ατομική επίδοση) και 4η η Δήμητρα Πράπα με 1.009 βαθμούς, που… εκτόξευσαν το ομαδικό στην κορυφή με 3.190, το οποίο επίσης είναι πανελλήνιο ρεκόρ.

Ο ΣΣ Βόλου κυριάρχησε και στο τουφέκι πρηνηδόν εφήβων στα 30 μέτρα  «Χρυσός» πανελληνιονίκης αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής με 565 βαθμούς, 4ος ήταν ο Μάριος Σιούρας με 546 και 5ος ο Βαγγέλης Αθανασιάδης με 544. Φυσικά το ομαδικό κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.

Και η τέταρτη ημέρα των αγώνων έκρυβε ευχάριστες ειδήσεις για τον βολιώτικο σύλλογο. Στο αεροβόλο τουφέκι εφήβων ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 601,5 βαθμούς, ο Βαγγέλης Αθανασιάδης κατετάγη 8ος με 596 και ο Μάριος Σιούρας 9ος με 585. Το ομαδικό ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Στο αεροβόλο τουφέκι νεανίδων μπορεί καμία Βολιώτισσα αθλήτρια να μην ανέβηκε στο βάθρο, αλλά οι βαθμοί που συγκέντρωσαν έφεραν το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Πιο συγκεκριμένα η Όλγα Κατσούλη ήταν 4η με 603,4 βαθμούς, η Κλεοδώρα Βαρέλα 7η με 596, 8 και η Δήμητρα Πράπα 8η με 610,2.

Στο πιστόλι ταχύτητας εφήβων ο Θεοφάνης Γιαλαμάς βρέθηκε στην 6η θέση με 446 βαθμούς, ο Θανάσης Κουκοβίνος στη 13η με 345 και ο Μάριος Ντάγκας στη 15η με 331. Το ομαδικό ήταν 5ο.

Στο μικτό πιστόλι η Μελίτη Μπαλατσού και ο Θεοφάνης Γιαλαμάς κατετάγησαν 10οι με 506 βαθμούς.

Η Α’ Φάση ολοκληρώθηκε με επιτυχία για τον Σκοπευτικό καθώς κατέκτησε δύο ακόμη μετάλλια. Στο μικτό τουφέκι ο Κωνσταντίνος Αϊδαλής και η Όλγα Κατσούλη ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με 591,5 και 400,8 βαθμούς αντίστοιχα. Στο ίδιο αγώνισμα «χάλκινοι» ήταν η Κλεοδώρα Βαρέλα και Βαγγέλης Αθανασιάδης με 591,3 και 399,4 βαθμούς αντίστοιχα.
Τέλος, στο ελεύθερο πιστόλι 50μ. πρηνηδόν ο ΣΣ Βόλου κατέλαβε την 4η θέση στο ομαδικό με τους Θανάση Κουκοβίνο, Θεοφάνη Γιαλαμά και Μάριο Ντάγκα.

Μίχας: Θα μπορούσαμε να είμαστε και πρώτοι
Το παράπονο ότι αν η αποστολή είχε περισσότερες συμμετοχές ο Σκοπευτικός Σύλλογος Βόλου θα προηγούταν στη βαθμολογία εξέφρασε ο Νίκος Μίχας. «Δυστυχώς ο κορωνοϊός έπληξε κι εμάς και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές απουσίες, ενώ είχαμε και ελλιπή προετοιμασία. Όλα αυτά μας στοίχισαν και σίγουρα θα μπορούσαμε να βρισκόμασταν στην πρώτη θέση αυτή τη στιγμή» δήλωσε στη «ΘτΔ» ο Βολιώτης προπονητής.

Παρόλα αυτά όμως έμεινε ικανοποιημένος από την εμφάνιση των νεαρών αθλητών. «Παρά τις δυσκολίες τα παιδιά πήγαν εξαιρετικά. Έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν και απόρροια αυτού ήταν τα μετάλλια που κατέκτησαν. Τώρα θα προσπαθήσουμε στις επόμενες φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος να ανακάμψουμε για να προσπεράσουμε στη βαθμολογία» τόνισε ο κ. Μίχας.

Κεντρική φωτό: Τέσσερα μετάλλια κατέκτησε ο Αϊδαλής για τον Σ.Σ. Βόλου

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το