Τοπικά

Αποβλήθηκε το 15μελές στο Γυμνάσιο Σκιάθου

Την ποινή της αποβολής μιας μέρας επέβαλε στο 15μελές μαθητικό συμβούλιο η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Σκιάθου μετά τις ασχημονίες που αντίκρισαν οι καθηγητές εντός του σχολικού διδακτηρίου, όταν έληξε η κατάληψη την περασμένη εβδομάδα.
Οι μαθητές είχαν προχωρήσει πριν μερικές ημέρες σε τριήμερη κατάληψη διαμαρτυρόμενοι για τις ελλείψεις καθηγητών που υπήρχαν στο σχολείο.
Ωστόσο, όταν έληξε η κατάληψη και άνοιξε το σχολείο, οι καθηγητές εισερχόμενοι στις αίθουσες ήρθαν αντιμέτωποι με διάφορες άσχημες καταστάσεις που μάλλον δεν παρέπεμπαν σε σχολείο.

Ο σύλλογος διδασκόντων συνεδρίασε άμεσα και ομόφωνα μαζί με τη διευθύντρια αποφάσισαν να προχωρήσουν στη μονοήμερη αποβολή του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου. Όπως τόνισε η διευθύντρια του Γυμνασίου Σκιάθου κ. Καραγιαννοπούλου, «αποφασίστηκε να επιβληθεί η μονοήμερη αποβολή σε όλο το 15μελές μαθητικό συμβούλιο, γιατί όταν είναι κλειστό το σχολείο λόγω κατάληψης, είναι υπεύθυνο για τη σωστή διαχείριση και προφύλαξη του χώρου. Εμείς, όταν μπήκαμε στο διδακτήριο μετά την τριήμερη κατάληψη του διδακτηρίου, αντικρίσαμε διάφορες ασχημονίες».

Η ίδια πρόσθεσε πως «μετά την απόφαση αυτή οι μαθητές κατανόησαν το λάθος τους, ενώ υπήρξε επικοινωνία και με τους γονείς». Έτσι το κλίμα στο σχολείο έχει εκτονωθεί και κοιτά την επόμενη ημέρα.
Τα σχολείο μέχρι πρότινος αντιμετώπιζε πολλές ελλείψεις σε καθηγητές και βασικά μαθήματα δεν διδάσκονταν. Η διευθύντρια επισήμανε πως εδώ και μερικές ημέρες έχουν έρθει ένας φυσικός και ένας χημικός και έτσι αρκετές διδακτικές ώρες καλύπτονται. Τα κενά εντοπίζονται κυρίως στις ελλείψεις καθηγητών γερμανικών, πληροφορικής.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το