Τοπικά

Αποσύρουν τα τρακτέρ από το Ριζόμυλο – Συνάντηση με τον πρωθυπουργό

Αποσύρουν τα τρακτέρ οι αγρότες από το μπλόκο στο Ριζόμυλο, ενώ την Παρασκευή με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Λάρισα οι αγρότες θα επιδιώξουν συνάντηση μαζί του για να του θέσει σειρά ζητημάτων.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θόδωρος Γεωργαδάκης “Αύριο κλείνει ένας κύκλος της ανώτερης μορφής κινητοποιήσεων των αγροτών που ήταν τα μπλόκα. Αποχωρούμε με ψηλά το κεφάλι, με τους αγώνες μας μπορούμε να αποσπάσουμε κάποιες λύσεις και κατακτήσεις αν και κανένα ουσιαστικό αίτημα δεν ικανοποιήθηκε. Τα δίκαια αιτήματά μας δεν απαντήθηκαν και είναι πολιτική απόφαση και κατεύθυνση που δεν υλοποιήθηκαν. Το κέδρος των αγροτών ήταν 76 εκ. ευρώ για το αγροτικό πετρέλαιο για το 2023, υπήρξε δέσμευση για την τιμή ρεύματος στα 7λεπτά την κιλοβατώρα και αναπλήρωση εισοδήματος σε μια σειρά προϊόντα. Αυτά είναι κατάκτηση των μαζικών συλλαλητηρίων, των κινητοποιήσεων και των μπλόκων μας Πανελλαδικά. Φεύγουμε με ψηλά το κεφάλι, συνεχίζουμε τον αγώνα ενισχύοντας τους Αγροτικούς Συλλόγους, δημιουργώντας νέους Αγροτικούς Συλλόγους.

Μάλιστα ο κ. Γεωργαδάκης τόνισε ότι η Ομοσπονδία θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση  των σωματείων και φορέων την Πέμπτη στις 18.00 στην Πλ. Ελευθερίας.

Ο κ. Γεωργαδάκης έκανε λόγο για απαξίωση και ξεκλήρισμα της αγροτιάς, που μειώθηκε κατά 60% σε μια 20ετία προσθέτοντας ότι “Η Ομοσπονδία και το οργανωμένο αγροτικό κίνημα αποχωρεί από τα μπλόκα, αλλά δεν σταματάει ο αγώνας. Θα συνεχιστεί και με άλλες αγωνιστικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις για τοπικά ζητήματα, γιατί υπάρχουν πολλά προβλήματα, η ύπαιθρος και τα χωριά είναι σε απαξίωση, οι υποδομές είναι κατεστραμμένες, η υγεία είναι υποβαθμισμένη και τα σχολεία κλείνουν. Οι αγώνες αποφέρουν κάποιες ανάσες επιβίωσης, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, γιατί δεν θέλουν να το λύσουν και όσο πιο μαζικοί θα είναι οι επόμενοι αγώνες, θα φέρει πιο πολλά αποτελέσματα”.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το