Τοπικά

Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πανεπιστημίου κατά του Δήμου Βόλου – Αχ. Μπέος: “Δεν έχουμε κόντρα, θέλουμε την εξέλιξη”

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με απόφασή της απέρριψε την προσφυγή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κατά του Δήμου Βόλου αναφορικά με τον αποχαρακτηρισμό έκτασης στο Πεδίον του Άρεως από τον Δήμο, που το Πανεπιστήμιο προόριζε για την επέκταση της Πολυτεχνικής Σχολής.

Ερωτηθείς για την εξέλιξη αυτή ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει κόντρα με το Πανεπιστήμιο. “Υπάρχει η πλευρά της πόλης. Θέλουν ή δεν θέλουν κάποιοι, αυτή την εντολή μας έχει δώσει ο βολιώτικος λαός και θα κριθούμε από αυτόν. Εμείς εκπροσωπούμε τα συμφέροντα της πόλης με γνώμονα μόνο την εξέλιξή της. Η δίκαια απόφαση που πήραμε επικυρώθηκε από μία δίκαιης απόφαση της Αποκεντρωμένης. Εμείς δεν έχουμε καμία κόντρα με το Πανεπιστήμιο, θέλουμε τη συνεργασία αλλά αυτή η συνεργασία πρέπει να είναι από κοινού για το όφελος όλης της πόλης και όχι μεμονωμένα. Το Πανεπιστήμιο, ο Δήμος Βόλου και η πόλη είναι “παντρεμένοι”. Είναι συγκοινωνούντα δοχεία” δήλωσε.
Σημείωσε ακόμη αναφορικά με τη χωροθέτηση του δικαστικού μεγάρου: “Κλείνουμε 7 χρόνια. Όποιος έχει κάνει κόντρα μαζί μας έχει χάσει. Γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αγαπάμε την πόλη, τους πολίτες και την εξέλιξη. Δεν έχουμε προσωπικά συμφέροντα και ιδιοτέλειες. Εμείς πήραμε πρωτοβουλία για το δικαστικό μέγαρο, αν και δεν είναι υπόθεση του Δήμου. Η υπόθεση είναι στα χέρια της σημερινής κυβέρνησης και σας διαβεβαιώ ότι το δικαστικό μέγαρο θα γίνει, είτε θέλουν κάποιοι είτε όχι” είπε προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση έχει δει ότι στον Βόλο δημιουργείται κάτι καλό και θα συμβάλει προς αυτό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το