Αθλητισμός

Αποφασισμένος να παλέψει σκληρά ο Ο.Υ.Κ.Β. που μετέχει στα πλέι άουτ της Α2 πόλο

Στη μάχη των πλέι άουτ της Α2 πόλο ρίχνεται σήμερα ο Ο.Υ.Κ.Β. Μέχρι την Κυριακή θα δώσει τέσσερα παιχνίδια στο κολυμβητήριο της Λάρισας και θα επιδιώξει μία καλή βαθμολογική συγκομιδή που θα του επιτρέψει να διατηρήσει ακέραιες ελπίδες για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Βόλου ξεκινά την προσπάθειά της με +1 βαθμό.

Στο κολυμβητήριο της Λάρισας θα διεξαχθούν από αύριο Παρασκευή έως την Κυριακή οι πρώτες τέσσερις αγωνιστικές των πλέι άουτ της Α2 πόλο, ενώ οι άλλες τρεις θα πραγματοποιηθούν στην Πάτρα το Σαββατοκύριακο 22-23 Ιουνίου.
Οκτώ ομάδες θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις τέσσερις τελευταίες θέσεις που οδηγούν στη Β’ Εθνική. Μεταξύ αυτών και ο Ο.Υ.Κ.Β. που σήμερα στις 5 το απόγευμα θα αντιμετωπίσει τον ΟΦΗ. Το Σάββατο θα δώσει δύο ματς. Στις 10 το πρωί θα αναμετρηθεί με τα Δελφίνια Μεταμόρφωσης και στις 7 το απόγευμα με τον Ν.Ο. Ρεθύμνου. Τέλος, την Κυριακή στις 12 μ. θα παίξει με τη Ν.Ε. Πατρών.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος οι έξι από τις οκτώ ομάδες «μεταφέρουν» κάποιους βαθμούς, βάσει της θέσης που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο, ενώ οι εκείνες που έμειναν τελευταίες ξεκινούν από μηδενική βάση. Έτσι, η αρχική βαθμολογία έχει ως εξής: Ν.Ο. Λάρισας 3, Ηλιούπολη 3, Ν.Ε. Πατρών 2, Δελφίνια Μεταμόρφωσης 2, Ο.Υ.Κ.Β. 1, ΟΦΗ 1, ΠΑΣ Φοίβος 0, Ν.Ο. Ρεθύμνου 0.
Ο Ο.Υ.Κ.Β. μπαίνει στα πλέι άουτ με έναν βαθμό στο ενεργητικό του, καθώς τερμάτισε στην 7η θέση του Β’ ομίλου. Ωστόσο, οι βαθμολογικές διαφορές είναι ελάχιστες και μπορούν να ανατραπούν ανά πάσα στιγμή. Σίγουρα οι Ν.Ο. Λάρισας και Ν.Ε. Πατρών έχουν το πλεονέκτημα να δώσουν τέσσερα και τρία ματς αντίστοιχα στην έδρα τους, αλλά τίποτε δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο στη μάχη της παραμονής που θα είναι σκληρή, όπως έχει συμβεί και τα προηγούμενα χρόνια.

Αυτό υποστήριξε στη «Θ» και ο προπονητής των Βολιωτών Γιώργος Ντόνας: «Όλα τα παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες. Το καθένα θα είναι και ένας τελικός για κάθε ομάδα. Για μας είναι πολύ κρίσιμα τα δύο πρώτα με τον ΟΦΗ και τα Δελφίνια. Αν κερδίσουμε θα βάλουμε τις βάσεις για την παραμονή μας.
Θεωρητικά ένα προβάδισμα το έχουν οι Ν.Ο. Λάρισας και Ηλιούπολη μια και ξεκινούν με +3 βαθμούς, αλλά αυτό το πλεονέκτημα έχει καταρριφθεί στο παρελθόν. Μόλις πέρυσι ο Ν.Ο. Λάρισας είχε κάνει την ανατροπή και παρέμεινε στην κατηγορία με άνεση, ενώ είχε ξεκινήσει από το…μηδέν. Τίποτε δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Από την πλευρά μας, είμαστε αποφασισμένοι να παλέψουμε σκληρά για να κατακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς και να αυξήσουμε τις ελπίδες για την παραμονή μας».
Δεκαεπτά πολίστες βρίσκονται στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας του Ο.Υ.Κ.Β. για τους αγώνες του τετραημέρου. Αυτοί είναι οι: Γιάννης Μόσιος (τερμ.), Στέργιος Παπαβασιλείου, Μάριος Βάτσος, Ιάσων Λέτσιος, Λάμπρος Μακρής, Χρήστος Μαρινάγης, Γιώργος Ζακυνθινός, Βασίλης Βλιώρας, Γιώργος Στεργίου, Δημήτρης Χαμίτης, Μηνάς Νικηφορίδης, Μιχάλης Νικολέρης, Σωτήρης Ιωακείμ (τερμ.), Χρήστος Κουφιδάκης, Λευτέρης Ανδρής, Γιάννης Δίπλας (τερμ.), Κώστας Πετρόπουλος.

Το πρόγραμμα
Το πρόγραμμα των τεσσάρων πρώτων αγωνιστικών στο κολυμβητήριο της Λάρισας είναι το εξής:
1η αγωνιστική (Παρασκευή 14/6): 17.00 ΟΦΗ-Ο.Υ.Κ.Β., 18.00 Ηλιούπολη-Ν.Ε. Πατρών, 19.00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-ΠΑΣ Φοίβος, 20.00 Ν.Ο. Λάρισας-Δελφίνια.
2η αγωνιστική (Σάββατο 15/6): 09.00 ΟΦΗ-Ν.Ο. Ρεθύμνου, 10.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Δελφίνια, 11.00 Ν.Ε. Πατρών-Ν.Ο. Λάρισας, 12.00 ΠΑΣ Φοίβος-Ηλιούπολη.
3η αγωνιστική (Σάββατο 15/6): 17.00 Δελφίνια-Ν.Ε. Πατρών, 18.00 Ν.Ο. Λάρισας-ΠΑΣ Φοίβος, 19.00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-Ο.Υ.Κ.Β., 20.00 Ηλιούπολη-ΟΦΗ.
4η αγωνιστική (Κυριακή 16/6): 09.00 ΠΑΣ-Φοίβος-Δελφίνια, 10.00 ΟΦΗ-Ν.Ο. Λάρισας, 11.00 Ν.Ο. Ρεθύμνου-Ηλιούπολη, 12.00 Ο.Υ.Κ.Β.-Ν.Ε. Πατρών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το