Αθλητισμός

Αποχώρησαν οι αγγλικές ομάδες από την European Super League

Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ και Τότεναμ ενημέρωσαν επισήμως ότι δεν θα αποτελέσουν μέρος της ιστορίας που λέγεται European Super League, ακολουθώντας τις Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι.

«H Λίβερπουλ επιβεβαιώνει ότι η συμμετοχή μας στα προτεινόμενα σχέδια για τη δημιουργία του European Super League έχει διακοπεί», αναφέρουν οι «κόκκινοι.

«Ακούγοντας εσάς και την ευρύτερη κοινότητας του ποδοσφαίρου τις τελευταίες ημέρες, αποχωρούμε από την πρόταση για Super League. Κάναμε ένα λάθος και ζητούμε συγγνώμη για αυτό», επισημαίνει η πλευρά της Άρσεναλ.

H Τότεναμ ήταν πιο αναλυτική στην ανακοίνωσή της: «Eίμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε ότι έχουμε αρχίσει επισήμως τις διαδικασίες για απόσυρση από την ομάδα που αναπτύσσει προτάσεις για το ESL.

Ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι είπε: «Λυπούμαστε για το άγχος και την αναστάτωση που προκλήθηκε από την πρόταση του ESL.

Θεωρήσαμε ότι ήταν σημαντικό να συμμετάσχει ο σύλλογός μας στην ανάπτυξη μιας πιθανής νέας δομής που επιδίωκε να εξασφαλίσει μία καλύτερη οικονομική κατάσταση και βιωσιμότητα, παρέχοντας παράλληλα μία ιδιαίτερα αυξημένη υποστήριξη για την ευρύτερη ποδοσφαιρική πυραμίδα.

Πιστεύουμε ότι δεν πρέπει ποτέ να παραμένουμε στάσιμοι και ότι το άθλημα πρέπει να ελέγχει διαρκώς τις διοργανώσεις και τη διαχείριση, προκειμένου να διασφαλιστεί πως το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε συνεχίζει να εξελίσσεται και ενθουσιάζει τους θαυμαστές του ανά τον κόσμο. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φιλάθλους που παρουσίασαν τις απόψεις τους».

Πιο λακωνική απ’ όλες η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που αναφέρει: «Δεν θα λάβουμε μέρος στο European Super League».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το