Τοπικά

Δυο αδέλφια από το Βόλο στη «χρυσή 11άδα» των μαθητών που εξασφάλισαν υποτροφία για σπουδές στις ΗΠΑ

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, του μαθητή ο οποίος θα σπουδάσει με υποτροφία 97% στο Yale, δεν είναι η μοναδική της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού λυκείου και του Επαγγελματικού λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής ετοιμάζουν βαλίτσες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η «χρυσή 11άδα» των μαθητών, που ακολούθησαν το πρόγραμμα Study USA, μεταξύ των οποίων και δύο αδέλφια, έρχεται να προστεθεί και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών, όπως η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, η μαθήτρια από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου που θα σπουδάσει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης το περίφημο ΜΙΤ, και μάλιστα με πλήρη υποτροφία.

Τα δυο αδέλφια από τον Βόλο που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι η Τάνια Καλαμπούκα και ο Χρήστος Καλαμπούκας.

Η Τάνια Καλαμπούκα έγινε δεκτή από το Anna Maria College και θέλει να σπουδάσει μουσικοθεραπεία! Ήρθε στην Β’ τάξη του Λυκείου και μπήκε στο πρόγραμμα με καθυστέρηση. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά κατάφερε να καλύψει το κενό και να εξασφαλίσει υποτροφία για το γνωστό πανεπιστήμιο. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».

Ο αδελφός της, Χρήστος Καλαμπούκας, έγινε δεκτός από το F&M College, όπου θέλει να σπουδάσει οικονομικές επιστήμες. «Το επίπεδο των μαθημάτων στο λύκειο ήταν πολύ υψηλό και μας εφοδίασε με όλα τα απαραίτητα προσόντα για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του προγράμματος Study USA», είπε.

Οι υπόλοιποι μαθητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι οι: Κωνσταντίνος Ανδριώτης, Λουΐζα Δημτσούδη, Δημήτρης Γραικός, Όλγα Κωνσταντάρα, Ντανιέλ Κοτόρι, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Δήμητρα Πρασσά και Θάνος Συντριβάνης, από το Γενικό Λύκειο, ενώ ο μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Οδυσσέας Κουφός.

Οι παραπάνω περιπτώσεις δείχνουν πως στην Ελλάδα γίνεται αξιέπαινη προσπάθεια από γονείς, μαθητές και φυσικά διδάσκοντες με αποτέλεσμα οι χώρα μας να εκπροσωπείται κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το