Τοπικά

Απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή από τους εμποροϋπαλλήλους στον Βόλο

Σε απεργιακή συγκέντρωση την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στη συμβολή των οδών Ερμού με Ιωλκού καλεί ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας. Η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 10:30 το πρωί καθώς οι εμποροϋπάλληλοι αντιδρούν στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή.
Σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων αναφέρει:

«Συνεχίζεται η ένταση της εκμετάλλευσης των εμποροϋπαλλήλων με αφορμή και τις ημέρες των εορτών. Και στην πόλη μας χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο συνεχίζουν να δουλεύουν με αμείωτους ρυθμούς. Από το καλοκαίρι ακόμα και με τις ενδιάμεσες εκπτωτικές περιόδους να αυξάνονται καλούμαστε να δουλέψουμε ατελείωτες ώρες, πολλές φορές απλήρωτες, χωρίς ρεπό, Κυριακές, με ελαστικά ωράρια κατά πως βολεύει την μεγαλοεργοδοσία.
Και το κερασάκι στην τούρτα είναι οι Λευκές Νύχτες, οι Black Fridays …. Ασταμάτητη δουλειά με ολοένα και λιγότερα δικαιώματα.
Ψάχνουμε στο ημερολόγιο να δούμε μετά από πόσες μέρες είναι αργία, ποια μέρα θα είναι αυτή που θα αξιοποιήσουμε με τις οικογένειές μας, ποια θα είναι αυτή η μέρα που θα ξεκουραστούμε, ποια θα είναι αυτή η μέρα που θα κάνουμε άλλες δουλειές που έχουμε αφήσει πίσω στο σπίτι. Κυρίως οι γυναίκες, που αποτελούν ένα μεγάλο ποσοστό στον κλάδο και αντιμετωπίζουν σε πιο οξυμένο βαθμό τις συνέπειες της εντατικοποίησης, όντας επιφορτισμένες πέραν της εργασίας τους και με το νοικοκυριό, την ανατροφή των παιδιών κλπ.
Οι μεγαλοεπιχειρηματίες του κλάδου, καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη να βγούμε όλοι μαζί νικητές από την κρίση. Να δεχτούμε ότι μας προτείνουν για το καλό της

επιχείρησης, για την ανάπτυξη, για να σηκώσουμε επιτέλους κεφάλι μετά από τις δυσκολίες των προηγούμενων ετών.
Γι’ αυτό μας καλούν να μην γκρινιάζουμε, να μην είμαστε απαιτητικοί, πόσο μάλλον τις ημέρες των εορτών, να μην ζητάμε πολλά, για να ανακάμψουμε επιτέλους!
Γι’ αυτό μας καλούν να γυρίσουμε πίσω και τα δώρα Χριστουγέννων που είναι υποχρεωμένοι να βάλουν στην Τράπεζα για να φανούν, να μην πάρουμε το ρεπό που δικαιούμαστε γιατί η ξεκούραση αυτές τις ημέρες είναι πολυτέλεια, να μην πληρωθούμε την υπερωρία γιατί είναι πλεονασμός, να αρκεστούμε με το μεροκάματο και να παρακαλάμε που υπάρχει κι αυτό!
Δε σταματάει ποτέ η εκμετάλλευση των εργαζομένων από τα μεγάλα αφεντικά, που με διάφορα προσχήματα και δικαιολογίες καλύπτει ουσιαστικά ολόκληρο το έτος, για να αυγατίζουν συνεχώς τα κέρδη τους, σε βάρος των δικαιωμάτων και τελικά της ίδιας της ζωής μας!

Φτάνει πια! Συνάδελφοι η ανάπτυξη την οποία επικαλούνται δεν είναι για όλους. Τις δυσκολίες τα προηγούμενα χρόνια πρώτα εμείς κι οικογένειές μας τις ζήσαμε και τις ζούμε, εμείς πληρώσαμε την κρίση τους και συνεχίζουμε να την πληρώνουμε. Γιατί όταν τα φώτα των εορτών σβήσουν ο εμποροϋπάλληλος δεν θα έχει βάλει τίποτα στην τσέπη.
Το μόνο που θα του μείνει θα είναι σμπαραλιασμένα ωράρια, απλήρωτη δουλειά, δουλειά τις Κυριακές και οι λογαριασμοί και οι υποχρεώσεις που θα πρέπει έγκαιρα να καλύψει για να μην του κόψουν το ρεύμα, το νερό, για να μην βγει στον πλειστηριασμό το σπίτι του.
Καλούμε τους εμποροϋπαλλήλους της πόλης μας να συσπειρωθούν και να δυναμώσουν το σωματείο τους, τον Σύνδεσμο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Καλούμε τους συναδέλφους εμποροϋπαλλήλους να μην φοβηθούν, να απευθυνθούν στο σωματείο τους, να καταγγείλουν τον εργοδότη τους σε περίπτωση που μέχρι 21 Δεκέμβρη δεν τους έχει καταβάλλει το δώρο Χριστουγέννων ή το ζητήσει πίσω. Να μην φοβηθούν να καταγγείλουν απλήρωτες υπερωρίες και άσχημες εργασιακές συνθήκες. Είμαστε άνθρωποι κι όχι μηχανές! Έχουμε κι εμείς οικογένειες και παιδιά.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε. Λέμε όχι στον εργασιακό μεσαίωνα.

Διεκδικούμε:
• Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
• Κατάργηση όλων των νόμων που απελευθερώνουν το ωράριο.
• Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με κατάργηση της μερικής απασχόλησης.
• Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην Συγκέντρωση ενάντια στον αντιλαϊκό προϋπολογισμό, την Τρίτη 18 Δεκέμβρη, στις 6:30 το απόγευμα, στην Πλατεία Ελευθερίας.
18 Δεκέμβρη, διαδηλώνουμε ενάντια στην ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019, που είναι τάχα ¨μεταμνημονιακός¨ , όμως εμπεριέχει όλα τα μνημονιακά μέτρα και τους εφαρμοστικούς νόμους που έριξαν στα τάρταρα τους μισθούς και τα εργασιακά μας δικαιώματα και προσθέτει και νέα.
18 Δεκέμβρη, μέρα ψήφισης του προϋπολογισμού διαδηλώνουμε ενάντια στη φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς και τα βάρη που μας φορτώνονται για να πιάνονται τα ματωμένα πλεονάσματα.

Παλεύουμε για την κάλυψη των δικών μας σύγχρονων αναγκών»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το