Τοπικά

Απεγκλώβισε 14 άτομα το διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας

Στο Πευκί της Εύβοιας βρέθηκε από χθες το μεσημέρι το διασωστικό σκάφος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Μαγνησίας, προκειμένου να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια δάσωσης πυρόπληκτων.
Το σκάφος έφτασε στη φλεγόμενη Εύβοια με τετραμελές πλήρωμα και συνέδραμε στον απεγκλωβισμό των πυρόπληκτων.
Όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΕΟΔ κ. Χάρης Παπαμαρκάκης που ήταν χθες στο σκάφος «απεγκλωβίσαμε από δύο παραλίες δεκατέσσερα άτομα και τα μεταφέραμε με το σκάφος στο Πευκί. Ήταν μια πολύ δύσκολη κατάσταση, καθώς η φωτιά είχε φτάσει στην ακτή και οι συνθήκες για τους εγκλωβισμένους ήταν ασφυκτικές. Η κατάσταση στο νησί είναι πολύ δύσκολη και είμαστε εδώ με το σκάφος για να συνδράμουμε».

Πάνω από 2.500 απεγκλωβισμοί
Συνεχείς είναι οι επιχειρήσεις του Λιμενικού Σώματος για τον απεγκλωβισμό κατοίκων από τις περιοχές της Εύβοιας.
Σύμφωνα με το www.in.gr άνδρες του Λιμενικού Σώματος, με τη συνδρομή σκαφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ερευνούν για τυχόν εγκλωβισμένους ή πολίτες που χρειάζονται βοήθεια για να ξεφύγουν από τον πύρινο όλεθρο.
Αργά το βράδυ της Κυριακής, απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια πέντε πολίτες, οι οποίοι προσπάθησαν να αποφύγουν τις φλόγες από την παραλία Μαύρικα Ευβοίας, ενώ νωρίτερα στο Πευκί είχαν μεταφερθεί ακόμα 23 άτομα από διάφορες παραλίες.
Όπως αναφέρουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος έχουν προχωρήσει τις τελευταίες ημέρες στη διάσωση 2.500 ατόμων από τις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το