Τοπικά

Απ. Παπαδούλης: Ο Δήμος είναι μέσο άμεσης δημοκρατίας

Τους υπαλλήλους του Δήμου Βόλου και την επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Απόστολος Δ. Παπαδούλης και συνομίλησε με υπαλλήλους.
Μετά την επίσκεψη ο Απόστολος Δ. Παπαδούλης, με δήλωσή του, αναφέρθηκε στις θέσεις του για την αναβάθμιση του Δήμου και σημείωσε ότι «σε μία πόλη της εμπιστοσύνης και της κοινωνικής προόδου, οι θεσμοί, πρώτοι, καλλιεργούν την συναίνεση, τον διάλογο και την συμμετοχή και ακολουθούν, παραδειγματιζόμενοι, οι πολίτες. Ο Δήμος είναι μέσο διαπαιδαγώγησης των πολιτών και της άμεσης δημοκρατίας».

«Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου», είπε, «θα είναι δημόσιες , οι ομάδες των πολιτών, θα έχουν ελεύθερο βήμα να εκφράσουν τις τεκμηριωμένες απόψεις τους.
Για τα μείζονα θέματα, θα προηγείται διαβούλευση μεταξύ των δημοτικών ομάδων και θα εξασφαλίζεται μείζονα πλειοψηφία και δεσμεύσεις.
Σε κρίσιμα θέματα,θα προηγούνται ομάδες εργασίας, ώστε αυτά να προετοιμάζονται και να προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
Θα ζητάμε, πάντοτε, την γνώμη τοπικών επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, που έχουν την γνώση και την κατάρτιση να την καταθέσουν τεκμηριωμένα.
Στις Διοικήσεις Δημοτικών Οργανισμών και Επιχειρήσεων θα συμμετέχουν μέλη και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Μία φορά το τρίμηνο, το Δημοτικό Συμβούλιο θα συνεδριάζει με θεματολογία, που αφορά στο μέλλον της πόλης. Παρουσιάζονται θέματα, που έχει, εκ των προτέρων ορίσει το Δημοτικό Συμβούλιο, και έχουν επεξεργαστεί Ομάδες Εργασίας. Σ΄ αυτές θα συμμετέχουν μέλη της επιστημονικής κοινότητας, των επαγγελματικών οργανώσεων, και της οργανωμένης κοινωνίας.
Θέλω να υπογραμμίσω με έμφαση, ότι οι διαπραγματεύσεις με τρίτους, για μείζονα θέματα της πόλης, θα πραγματοποιούνται παρουσία και των επικεφαλής της αντιπολίτευσης
Θα εφαρμόζουμε την εσωτερική αποκέντρωση των αποφάσεων. Οι Δημοτικές Ενότητες και οι Τοπικές Κοινότητες θα αποκτήσουν την ανεξαρτησία των αποφάσεων και θα έχουν την οικονομική συνδρομή του Δήμου».

Τον Απόστολο Δ. Παπαδούλη συνόδευαν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: Άννα Μαρία Παπαδημητρίου, Ιωάννα Κιντά, Νίκος Πατσιαντάς, Σούλα Βακουφτσή, Σταύρος Δημητριάδης, Κατερίνα Πούρικα, Χρήστος Παπάζογλου και Χαρά Γεροδήμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το