Τοπικά

Αντίθετο το Δημοτικό Συμβούλιο Σκοπέλου στην πώληση διαμερίσματος από κληροδότημα

Με 10 ψήφους έναντι 7 αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία από το δημοτικό συμβούλιο η μη πώληση του ποσοστού που διαθέτει ο Δήμος Σκοπέλου από κληροδότημα στην Αθήνα. Σύμφωνα με την αριθμ. 357/2014 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Αθηνών ο Δήμος Σκοπέλου έχει αποκτήσει την πλήρη κυριότητα κατά το ποσοστό των 5/8 εξ αδιαιρέτου του διαμερίσματος του αποθανόντος Νικολάου Νικολαΐδη, που βρίσκεται στην Αθήνα. Τα άλλα 3/8 ανήκουν σε συγγενικό του πρόσωπο. Η πρόταση που ήρθε προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο ήταν ο Δήμος να πουλήσει το ποσοστό του, διότι αυτή τη στιγμή τον βαρύνει με έξοδα κοινοχρήστων και συντήρησης με το ποσό των 700 ευρώ περίπου ετησίως ενώ το ακίνητο είναι αναξιοποίητο για πολλά χρόνια. Σύμφωνα με την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Βούλγαρη, ο Δήμος θα μπορεί να διαθέσει το ποσό που του αναλογεί από την πώληση του ακινήτου, όπου νομίζει ότι υπάρχει ανάγκη, διαπράττοντας κοινωφελές έργο κατά την κρίση του και εφ΄ όσον ο συνιδιοκτήτης συμφωνεί και αυτός για την πώληση του ποσοστού που του αναλογεί. Μάλιστα, στην εισήγηση αναφέρεται ότι «κατά την επίσκεψη του δημάρχου Σταμάτη Περίσση, ο οποίος επιθεώρησε το διαμέρισμα, το βρήκε σε άθλια κατάσταση, με αποτέλεσμα να υποβαθμίζεται συνεχώς».

Υπέρ της πώλησης του διαμερίσματος ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ξηντάρης Άγγελος, Βούλγαρης Αριστείδης, Σάββα-Γκόλια Μαρία, Βαφίνης Νικόλαος, Σοφικίτου-Σίσκου Μαρία, Ευσταθίου Ιωάννα και Κουκουρίνη Φύβγα Σταματούλα.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ευσταθίου Δημήτριος, Πατσής Ρηγίνος, Λεμονής Κωνσταντίνος, Καρβέλη Σπυριδούλα, Παπαχρήστος Ηλίας και Τσουκαλάς Ευάγγελος δήλωσαν ότι θα περίμεναν από τη Δημοτική Αρχή να εισάγει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα πρόταση ή προτάσεις αξιοποίησης και προσπάθεια εύρεσης χρηματοδοτικού προγράμματος ένταξης του ακίνητου. «Η πώληση ακινήτων σε εποχές κρίσης δεν αποτελεί αξιοποίηση αλλά σκότωμα. Δεν εκποιούμε τόσο εύκολα δημοτικά ακίνητα. Ο δωρητής δώρισε από αγάπη στη Σκόπελο και στους Σκοπελίτες αυτό το ακίνητο με ένα μόνο σκοπό, την αξιοποίηση και όχι την εκποίηση.

Κατά ψήφισαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναγνώστου Γεώργιος, Ρόδιος Βασίλειος, Κατσάρης Δημήτριος και Ξηρογιάννης Ιωάννης σημειώνοντας ότι ο Δήμος μπορεί να διεκδικήσει όλο το ποσοστό με αγορά και να το εκμεταλλευτεί με βάση τις ανάγκες οικονομικά αδύναμων Σκοπελιτών που βρίσκονται στην Αθήνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το