Τοπικά

Αντίθετη η Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μηχανικών Μαγνησίας στην παραγωγή και καύση SRF

Η Πανεπιστημονική Κίνηση Συνεργασίας Μηχανικών καταγγέλλει στους εργαζόμενους της Μαγνησίας, την πρόσφατη απόφαση της πλειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, να εγκρίνει την προμελέτη σχετικά με τη δυνατότητα παραγωγής και καύσης SRF, μέσω κατασκευής μονάδας επεξεργασίας αποβλήτων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, κριτήριο για την παραγωγή και καύση των επικίνδυνων αυτών προϊόντων όπως το SRF για τη δημόσια υγεία, αποτελεί η κερδοφορία του κεφαλαίου στον τομέα των αποβλήτων, καθώς πρόκειται για κερδοφόρες επενδύσεις σε βάρος της υγείας του λαού μας.

Η ανακοίνωση της  Πανεπιστημονικής Κίνησης Συνεργασίας Μηχανικών

“Οι ευθύνες είναι τεράστιες για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μαζί με την ΕΕ έχουν ολοκληρώσει θεσμικό πλαίσιο που επιτρέπει την παραγωγή και εμπορία επικίνδυνων υποπροϊόντων αποβλήτων. Από κοινού σκοπεύουν να καταστήσουν την πόλη του Βόλου σε Πανευρωπαϊκό σκουπιδότοπο». Ευθύνες έχει και η τοπική Διοίκηση μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της Δημοτικής Αρχής, που επιδιώκουν σε ρόλο μεσάζοντα την εφαρμογή της παραγωγής και καύσης επικίνδυνων προϊόντων των αποβλήτων κλείνοντας πονηρά το μάτι στο κεφάλαιο, αφενός μέσω της κατασκευής των μονάδων σε σύμπραξη με ιδιώτες, αφετέρου μέσω της εμπορίας και πώλησης των επικίνδυνων υποπροϊόντων.
Η Πανεπιστημονική καλεί το λαό του Βόλου και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τον τεχνικό κόσμο και τους επιστήμονες, να μην κάνουν βήμα πίσω από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών, που αποτελεί η διεκδίκηση υψηλής ποιότητας ζωής αι συνθηκών εργασίας σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας.

Η ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων δεν μπορεί να υπόκειται σε κανόνες καπιταλιστικού κέρδους, αλλά επιβάλλεται να αποτελεί τμήμα ενός κεντρικού σχεδιασμού της εξουσίας της εργατικής τάξης, με κριτήριο την εξασφάλιση υψηλού επιπέδου συνθηκών εργασίας και διαβίωσης. Η τάση της διαχείρισης των απορριμμάτων, στην περίπτωση αυτή, θα στρέφεται στην ολοκληρωμένη διαλογή στην πηγή του απορρίμματος, στην ανακύκλωση και επανάχρηση. Επίσης θα προσφέρει σημαντική μείωση των απορριμμάτων και τεράστια εξοικονόμηση φυσικών πόρων, σε αντίθεση με τον καπιταλιστικό τρόπο ανάπτυξης, που επιβάλλει και σπαταλά άναρχα για λόγους εμπορίας και γκλαμουριάς…”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το