Τοπικά

Αντίστροφη μέτρηση για νέες εκλογές στο Πανεπιστήμιο

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για νέες εκλογές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών μελών στο συμβούλιο διοίκησης, καθώς η Σύγκλητος αποφάσισε να μην ορίσει ανώτατο αριθμό συνεδριάσεων των έξι μελών του συμβουλίου διοίκησης.
Μέχρι στιγμής έχουν συνεδριάσει 18 φορές τα έξι μέλη του συμβουλίου διοίκησης και δεν έχουν καταλήξει στα πέντε εσωτερικά μέλη. Το υπουργείο Παιδείας ζήτησε από το Πανεπιστήμιο να οριστεί ανώτατος αριθμός συνεδριάσεων, και αν δεν υπάρχει κατάληξη στα πέντε μέλη μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, τότε να βγει άγονη η διαδικασία και να προκηρυχθούν ξανά εκλογές για τα εσωτερικά και τα εξωτερικά μέλη.
Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ομόφωνα αποφάσισε να μην ορίσει ανώτατο αριθμό συνεδριάσεων. Ωστόσο, το ενδεχόμενο μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου να έχουμε απόφαση για τα πέντε εξωτερικά μέλη είναι πολύ ισχνή, επομένως πιθανότατα οδηγούμαστε σε νέες εκλογές στο Πανεπιστήμιο μέσα στον Μάρτιο.
Στις κάλπες προσέρχονται μόνο τα μέλη ΔΕΠ και η ψήφος είναι ηλεκτρονική.
Σημειώνεται πως η θητεία του νυν πρύτανη ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου και το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που απέστειλε πριν λίγες μέρες ζήτησε να δοθεί λύση μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου, διαφορετικά θα πρέπει να εκκινήσουν από την αρχή οι εκλογικές διαδικασίες.
Στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι αιρετών μελών του συμβουλίου διοίκησης έγιναν τον περασμένο Οκτώβριο. Ωστόσο μετά από τρεις μήνες συνεχών συνεδριάσεων οι έξι αιρετοί δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην επιλογή των πέντε εξωτερικών μελών που είναι απαραίτητοι για να συγκροτήσουν το 11μελές συμβούλιο από το οποίο θα προκύψει ο νέος πρύτανης. Ο λόγος τη μη συμφωνίας σχετίζεται με το γεγονός ότι οι έξι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των τριών και δεν μπόρεσαν να βρουν μια γραμμή σύμπλευσης. Σημειώνεται πως δικαίωμα για τη θέση του πρύτανη έχουν μόνο τα έξι εσωτερικά μέλη και όχι τα πέντε εξωτερικά μέλη που απλώς θα ψήφιζαν.
Οι συνεχείς άκαρπες συνεδριάσεις έφεραν την αντίδραση του υπουργείου Παιδείας που ζήτησε με ένα ουσιαστικά τελεσίγραφο να υπάρξει είτε λύση μέσα από τα σημερινά έξι μέλη είτε να προβεί το πανεπιστήμιο σε νέες εκλογές.
Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου πρύτανη θα πρέπει να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν συντομότερα, καθώς ήδη χάθηκε πολύτιμος χρόνος, ενώ το Πανεπιστήμιο πρέπει να αποκτήσει διοίκηση όχι μόνο για τα ζητήματα ήσσονος, αλλά και μείζονος σημασίας.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το