Τοπικά

Οι αντιπολιτεύσεις καταγγέλλουν προκλητικά έξοδα με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου Δημοκρατίας στον Αλμυρό

Τη στάση της δημοτικής αρχής Αλμυρού αναφορικά με τα έξοδα με τα οποία θα επιβαρυνθεί ο Δήμος για την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή, καταγγέλλουν σε κοινή τους ανακοίνωση οι παρατάξεις «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση».
Όπως αναφέρουν αρχικά το κόστος για το μεσημεριανό γεύμα προς τιμή του Προέδρου ορίσθηκε στα 7.440 ευρώ και στη συνέχεια η σχετική απόφαση «κατέβηκε» από τη Διαύγεια χωρίς να έχει προηγηθεί ανάκληση της απόφασης από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Οι δημοτικές κινήσεις καταγγέλλουν πως είναι παράνομη η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής ενώ επισημαίνουν πως και στο παρελθόν έχουν διοργανωθεί προκλητικά πολυέξοδες εκδηλώσεις.
Αναλυτικά η ανακοίνωση των παρατάξεων «Δημοτική Πρωτοβουλία» και «Ενωτική Δημοτική Κίνηση»:

 

«Όταν πρόσφατα το Δημοτικό Συμβούλιο Αλμυρού πήρε την απόφαση να ανακηρύξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο σε επίτιμο δημότη της πόλης μας κατά την προσεχή επίσκεψη του στον Αλμυρό στις 17/8, κανείς δε μπορούσε να προβλέψει το σχέδιο και την προκλητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα που αφορά τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της χώρας.
Με την 205/1-8-2017 (ΑΔΑ: 7ΦΖΤΩΨ7-34Α) απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε, κατά πλειοψηφία την εισήγηση της ομάδας του Δημάρχου για τα έξοδα που αφορούσαν την επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, στην οποία εξέφρασαν την διαφωνία τους και καταψήφισαν τρείς δημοτικές παρατάξεις («Δημοτική Πρωτοβουλία», «Ενωτική Δημοτική Κίνηση» και «Δυναμικά Μπροστά»). Το συνολικό κόστος που θα βαρύνει το Δήμο μας είναι 8.790,00 ευρώ, πρόκληση όμως αποτελεί το κόστος του μεσημεριανού δείπνου προς τιμή του Προέδρου το οποίο ορίσθηκε στα 7.440,00 ευρώ !!! (κυρίαρχο ζήτημα διαφωνίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης). Βέβαια το ρεκόρ δαπάνης για γεύματα της Δημοτικής Αρχής του κ. Εσερίδη είναι ακόμη μεγαλύτερο και το έχει πετύχει με την 165/12-10-2016 απόφασή του (ΑΔΑ 6ΟΖ2ΩΨ7-5ΧΙ) ξοδεύοντας 8.352,20 για γεύματα Σαββατοκύριακου στο 5ο Συνέδριο Αλμυριώτικων Σπουδών που οργανώθηκε με την ευθύνη της Φιλαρχαίου Εταιρείας. Η Δημοτική Αρχή της ομάδας του κ. Εσερίδη διοργανώνει προκλητικά πολυέξοδες εκδηλώσεις οι οποίες προκαλούν και διχάζουν την τοπική κοινωνία, την στιγμή που η αυτοτελής πολιτική κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου Αλμυρού είναι ανύπαρκτη.

Όταν γνωστοποιήθηκε η δαπάνη για το κόστος του γεύματος προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας και μετά την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας, ο κ. Εσερίδης δήλωσε σε εφημερίδα του νομού την 9ης Αυγούστου ότι το γεύμα που θα παρατεθεί προς τιμή του Προέδρου θα κοστίσει 3.000,00 ευρώ αλλά δυστυχώς για αυτόν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αυτός και η ομάδα του επέβαλλαν, τα βίντεο, οι μαγνητοφωνήσεις και τα έγγραφα τον διαψεύδουν. Οι ψευδείς δηλώσεις όμως είχαν συνέχεια γιατί το απόγευμα της 9ης Αυγούστου 2017 στις 16:23:49 και ενώ οι υπηρεσίες του Δήμου ήταν κλειστές, «κατέβηκε» από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούσε τον καθορισμό των εξόδων της επίσκεψης του Προέδρου για να ανακληθεί. Πρόκειται φυσικά για παράτυπη και παράνομη ενέργεια γιατί μία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου τροποποιείται ή καταργείται μόνο με νέα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιθανόν κάποιοι σώφρονες πολιτειακοί παράγοντες ενοχλήθηκαν από την προκλητική συμπεριφορά της Δημοτικής Αρχής και η ομάδα της Δημοτικής Αρχής Εσερίδη πανικόβλητη προσέφυγε στην προσφιλή της αντιδημοκρατική πρακτική «αποφασίζω και διατάσσω» παρακάμπτοντας το θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του Δήμου. Ενδεχόμενη παραποίηση αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ενέχει διοικητικές και ποινικές ευθύνες για τον Πρόεδρο του Δ.Σ., τον δήμαρχο και κάθε εμπλεκόμενο. Επίσης κλίση του Δημοτικού Συμβουλίου με την διαδικασία του κατεπείγοντος για να κρυφτεί η αμετροέπεια της ομάδας της δημοτικής αρχής από τα μάτια του προέδρου της Δημοκρατίας απαξιώνει τον θεσμό του συμβουλίου και γελοιοποιεί τους ιδίους.
Φυσικά, αποτελεί τιμή για το Δήμο Αλμυρού η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και καλούμε τους δημότες να τον τιμήσουν.
Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορούμε να συναινέσουμε και να συγκαλύψουμε την προκλητική, διχαστική και μισαλλόδοξη πρακτική της Δημοτικής Αρχής της ομάδας του κ. Εσερίδη η οποία λόγω αμετροέπειας και ιδιότυπου ναρκισσισμού κάνει τα εύκολα δύσκολα και διχάζει την τοπική κοινωνία.
Καλούμε τους δημότες να τιμούν την ιστορία της πόλης μας και της περιοχής μας και να απομονώσουν την διχαστική πρακτική της ομάδας της Δημοτικής Αρχής».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το