Τοπικά

Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Καραμπατζάκη

Με νερό από γεωτρήσεις υδροδοτείται ο Βόλος σε ποσοστό 43%. Την εβδομάδα που πέρασε παρήχθησαν 294.470 κυβικά μέτρα πόσιμου νερού, από τα οποία 167.570 κυβικά μέτρα ήταν πηγαίο νερό ή το 57 % της συνολικής ποσότητας, ενώ τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ αντιμετώπισαν 40 βλάβες του δικτύου ύδρευσης.
Την εβδομάδα που πέρασε ο βιολογικός καθαρισμός δέχθηκε 286.500 κυβικά μέτρα λυμάτων και πραγματοποίησε άριστη επεξεργασία και ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης της μίας εκ των τριών δεξαμενών δευτεροβάθμιας καθίζησης.

Τα έργα
Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης στην Καραμπατζάκη και πλέον οι καταναλωτές υδροδοτούνται από σύγχρονο δίκτυο. Την προσεχή εβδομάδα η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην οδό Τοπάλη από Δημητριάδος μέχρι Αργοναυτών, ώστε να ακολουθήσουν οι εργασίες του Δήμου για τη μετατροπή της οδού σε οδό ήπιας κυκλοφορίας.
Συνεχίστηκαν οι εργασίες του χρηματοδοτούμενου έργου δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων της Νέας Αγχιάλου. Το έργο που έχει κατασκευαστεί αντιστοιχεί στο 67% του συνολικού, δηλαδή έχουν κατασκευαστεί 24.000 από τα 35.800 μέτρα που είναι το συνολικό προς κατασκευή δίκτυο.
Ακόμα ολοκληρώνονται οι εργασίες επέκτασης του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στα Αϊβαλιώτικα και την προσεχή εβδομάδα θα αρχίσουν οι εργασίες επέκτασης του δικτύου όμβριων στην οδό Απόλλωνος στη Νέα Δημητριάδα από Αλκίπης μέχρι τον περιφερειακό. Με το έργο αυτό θα κατασκευαστούν 1.000 μέτρα δικτύου όμβριων, 30 φρεάτια ελέγχου και 60 φρεάτια υδροσυλλογής που θα καλύψουν την παραλαβή των όμβριων της περιοχής.
Οι εργασίες κατασκευής του δεύτερου αγωγού μεταφοράς του ανεπεξέργαστου λύματος από το Κεντρικό Αντλιοστάσιο αποχέτευσης (Λαρίσης – Αλαμάνας) στον Βιολογικό, εισήλθαν στην τελική φάση. Πλέον εκκρεμούν οι εργασίες εντός του αύλειου χώρου του αντλιοστασίου και η διασύνδεση του νέου αγωγού με τα αντλητικά συγκροτήματα του αντλιοστασίου, εργασία με ιδιαίτερη τεχνική δυσκολία, για τον χρόνο πραγματοποίησης της, που παραμένει άγνωστος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το