Τοπικά

Aντιφασιστική συγκέντρωση από το Ξεκίνημα στα δικαστήρια Βόλου για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου,  μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, το Ξεκίνημα Βόλου.
Η συγκέντρωση θα γίνει στις 10 το πρωί.

Σύμφωνα με την προκήρυξη της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Οργάνωσης Ξεκίνημα:

“Η στιγμή της απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής έφτασε! Στις 7 Οκτώβρη η έδρα του δικαστηρίου θα ανακοινώσει την απόφαση μιας δίκης που διήρκεσε 5,5 χρόνια και μέτρησε 453 συνεδριάσεις. Μια δίκη που θα καθορίσει αν η Χρυσή Αυγή θα καταδικαστεί γι’ αυτό που είναι: μια εγκληματική, ναζιστική συμμορία που δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και που οργάνωνε επί χρόνια δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες, εργαζόμενους που αγωνίζονται, μέλη της οργανωμένης Αριστεράς και του αναρχικού χώρου, μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας κ.α.

Ο αντιφασιστικός αγώνας δεν τελειώνει μετά τη δίκη
Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη το αντιφασιστικό κίνημα, η Αριστερά, τα εργατικά σωματεία και ο κάθε δημοκρατικός πολίτης οφείλει να δώσει το παρών έξω από το Εφετείο Αθηνών προκειμένου να δείξουμε τη δική μας ετυμηγορία: την παραδειγματική καταδίκη όλων των νεοναζί κατηγορουμένων της Χρυσής Αυγής.

Στην Ελλάδα βασανιστές της Χούντας «τιμωρήθηκαν» με ποινές φυλάκισης 3,5 μηνών. Οι συνεργάτες των Ναζί, οι Χίτες και οι Ταγματασφαλίτες, με τη βοήθεια των «νόμιμων» ελληνικών κυβερνήσεων και των ιμπεριαλιστών κυνήγησαν λυσσαλέα αυτούς που αγωνίστηκαν και απελευθέρωσαν την Ελλάδα από τους Ναζί – τους ΕΑΜίτες και ΕΛΑΣίτες.
Η Χρυσή Αυγή δεν πρόλαβε να γιγαντωθεί ώστε να κάνει αντίστοιχου μεγέθους εγκλήματα. Οι δολοφονίες όμως του Παύλου Φύσσα και του Σαχζαντ Λουγκμάν, όπως και οι εκατοντάδες άλλες δολοφονικές επιθέσεις που εξαπέλυσε δείχνουν σε ποια κατεύθυνση κινείται.

Θα «σπάσει» η ελληνική δικαιοσύνη την ιστορία των ποινών χάδι και της αθώωσης των φασιστών στην Ελλάδα ή θα συνεχίσει την ίδια πορεία που ακολουθεί από το 1945 και μετά;
Η ετυμηγορία της δικής της Χρυσής Αυγής θα σημαδέψει τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, γνωρίζουμε πως και το πιο αισιόδοξο για το κίνημα αποτέλεσμα της δίκης δεν σημαίνει αυτόματα και το τέλος των φασιστικών οργανώσεων και της δράσης τους.

Αυτό που θα διασφαλίσει ότι οι φασίστες σε όλες τους τις εκφάνσεις δεν θα τολμήσουν να σηκώσουν ξανά κεφάλι, είναι η καθημερινή, μαζική κι ενωτική δράση που θα αποκαλύπτει τον πραγματικό τους ρόλο, που δεν είναι άλλος από το να αποτελούν το μακρύ και οπλισμένο χέρι του συστήματος.
Είναι υπόθεση του αντιφασιστικού, νεολαιίστικου, εργατικού κινήματος και της Αριστεράς να απομονώσει τους φασίστες από τους χώρους που ζούμε, από τα σχολεία, τις σχολές, τους χώρους δουλειάς και τις γειτονίες.
Παράλληλα, ο αντιφασιστικός αγώνας για να είναι αποτελεσματικός πρέπει να δίνει τη διαρκή μάχη ενάντια στη φτώχεια, την ανεργία και τη λιτότητα, στοιχεία που δίνουν χώρο στην ανάπτυξη των φασιστών και της ακροδεξιάς”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το