Τοπικά

“Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία”: Να καταδικάσει το Δημοτικό Συμβούλιο τον φασισμό

Να καταδικάσει την ολότητα του τον φασισμό και τον ναζισμό ζητεί από το Δημοτικό Συμβούλιο η δημοτική παράταξη «Βόλος, Ανατροπή, Δημιουργία». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

“Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου η δίκη-ορόσημο της Χρυσής Αυγής βαίνει στο τέλος της μετά από πεντέμισι χρόνια. Η Δικαιοσύνη, ανέλαβε το βάρος της δικαστικής εκκαθάρισης μιας πολιτικής δραστηριότητας που είχε λάβει χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης και δράσης του πολιτικού αυτού μορφώματος.
Ακόμα και η Διεθνής Αμνηστία παρενέβη λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης τονίζοντας ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να αποδώσουν δικαιοσύνη στα θύματα της οργάνωσης και να στείλουν μήνυμα ενάντια στη ρατσιστική βία. Η ετυμηγορία αυτή, σε μια εμβληματική δίκη ενός ακραίου ακροδεξιού κόμματος με επιθετική ρητορική ενάντια στους μετανάστες και τα ανθρώπινα δικαιώματα, θα έχει επίδραση πολύ πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας.
Ως πολίτες, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου θα επιθυμούσαμε το ανώτερο όργανο θεσμικής εκπροσώπησης της πόλης μας να καταδικάσει στην ολότητα του τον φασισμό και τον ναζισμό.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Βακουφτσή Κερασίνα
Παπαδημητρίου Άννα Μαρία
Παπαδούλης Απόστολος
Τσιμπανάκος Δημήτρης”

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το