Τοπικά

Αντιφασιστική συγκέντρωση στο Βόλο

 Αντιφασιστική συγκέντρωση οργανώνει στο Βόλο τη Δευτέρα 20 Απριλίου, στις 9 το πρωί στον Άγιο Νικόλαο, η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ Βόλου). Εκείνη την ημέρα ξεκινάει η δίκη της Χρυσής Αυγής. Η ΚΕΕΡΦΑ  καλεί σύσκεψη φορέων μεθαύριο Τετάρτη 15 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ. στο Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος του Π.Θ. για να συνδιοργανωθεί η συγκέντρωση από όλους τους φορείς (συνδικάτα, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές οργανώσεις, κινήσεις κλπ). 

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, οι κινητοποιήσεις για την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων και νοσταλγών του Χίτλερ και του Ολοκαυτώματος είναι ανάγκη να είναι όσο μαζικότερες γίνεται, γι’ αυτό χρειάζεται να πάρει διαστάσεις σε κάθε πόλη της Ελλάδας.
«Απαίτηση όλου του αντιφασιστικού κινήματος, που μαζί με τους εργατικούς αγώνες έπαιξε καθοριστικό ρόλο για να στραφεί προς την αριστερά η πλειοψηφία του κόσμου, είναι να σταματήσει κάθε ανοχή στους νεοναζί, στη Βουλή, στους Δήμους, τις περιφέρειες, στις γειτονιές. Η καταδίκη των ναζί της Χρυσής Αυγής στη δίκη που ξεκινάει στις 20 Απρίλη, θα είναι ένα βήμα για να ξηλωθούν και οι προστάτες τους στα επιτελεία της Αστυνομίας, στο στρατό, στα εφοπλιστικά γραφεία. Η Βουλή πρέπει να ολοκληρώσει την απομόνωση των νεοναζί, όχι μόνο διακόπτοντας κάθε επιχορήγηση από το κρατικό προϋπολογισμό, αλλά διακόπτοντας κάθε «διάλογο» με απαντήσεις υπουργών σε ερωτήσεις ναζιστών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η ΚΕΕΡΦΑ Βόλου καλεί τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τα δημοτικά συμβούλια, την αριστερά, τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τους ανθρώπους των Γραμμάτων και των Τεχνών, τις κοινότητες μεταναστών, τις κινήσεις LGTB, κάθε ένα και καθεμία που παλεύει για ελευθερία, δημοκρατία και δικαιοσύνη, να ενώσουν τη δράση τους σε μια μεγάλη καμπάνια για να υπάρξει διαρκής πολιορκία της δίκης των νεοναζί.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το