Τοπικά

Αντιδρούν στα ασφαλιστικά για τα πνευματικά δικαιώματα δεκάδες επιχειρηματίες εστίασης και καφέ σε Βόλο-Νέα Ιωνία

Σε κεντρικό καφέ του Βόλου συναντήθηκαν χθες το μεσημέρι 30 περίπου επιχειρηματίες της εστίασης και του καφέ του Βόλου και της Νέας Ιωνίας για να ενημερωθούν μεταξύ άλλων για τις εξελίξεις με το θέμα που προέκυψε με την εταιρεία GEA, η οποία κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα κατά 120 περίπου καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία.
Ανάστατοι είναι οι ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και καφέ λόγω των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η GEA, εταιρεία συλλογικής διαχείρισης και είσπραξης συγγενικών δικαιωμάτων, κατά 120 περίπου καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία.
Όσοι παρευρέθηκαν ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων κ. Στέφανο Στεφάνου ότι θα υπάρξει συνάντηση εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών με τη συμμετοχή περισσότερων επαγγελματιών του κλάδου και την παρουσία δικηγόρων για να ενημερωθούν για το θέμα που προέκυψε με τη GEA και τις ενέργειες που μπορούν να ακολουθήσουν.

Στη χθεσινή συνάντηση βρέθηκε ο δικηγόρος κ. Χρήστος Γούσιος, ο οποίος ενημέρωσε για την επικείμενη συνάντηση με θέμα αποκλειστικά τη GEA, στην οποία θα αναλυθούν όλες οι παράμετροι, ενώ βρέθηκε και ο δικηγόρος κ. Γιώργος Ταταριώτης, ο οποίος αναφέρθηκε σε παλιότερες περιπτώσεις, αλλά και σε πρόσφατες αποφάσεις δικαστηρίων για το φλέγον ζήτημα που καίει τους καταστηματάρχες.
Ο κ. Στέφανος Στεφάνου, πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης Μαγνησίας και Βόρειων Σποράδων, τόνισε ότι η χθεσινή συνάντηση ζητήθηκε από την ΠΑΣΚΕΔΙ (Πανελλήνιο Σωματείο Καταστημάτων, Καταναλωτών, Εστίασης & Διασκέδασης), η οποία έχει ένα σάιτ σε συνεργασία με το εξωτερικό, μέσω του οποίου, εφόσον κάποιος εγγραφεί, μπορεί να παίζει μουσική στο μαγαζί του από συγκεκριμένη λίστα και να είναι «έξω» από τις τρεις εταιρείες με τα πνευματικά δικαιώματα, την ΕΥΕΔ, την Αυτοδιαχείριση και τη GEA.
«Θέλουμε να κάνουμε μία μεγάλη συνάντηση τις επόμενες μέρες, ώστε να δυναμώσουμε τον Σύλλογο και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Το άμεσο πρόβλημα είναι αυτό των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η GEA κατά 120 περίπου καταστημάτων εστίασης στη Μαγνησία και περιμένουμε και άλλα. Η GEA ζητεί κάποια παλιά χρωστούμενα για τα πνευματικά δικαιώματα» τόνισε ο ίδιος για να προσθέσει: «Συναντηθήκαμε για να οργανωθούμε για τη μεγάλη συνάντηση, ώστε να αντιμετωπιστούν τα άμεσα προβλήματα, που είναι η GEA, η οποία ζήτησε από 200 ευρώ μέχρι κάποιες χιλιάδες ευρώ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η GEA είναι νόμιμη, αλλά θα πρέπει τον τιμοκατάλογό της να τον προσαρμόσει στις σημερινές οικονομικές συνθήκες και σύμφωνα με το είδος του κάθε μαγαζιού, ώστε μελλοντικά το μαγαζί να μπορεί να λειτουργεί για να πληρώνει τη GEA και την κάθε GEA».
Ο κ. Στέφανος Στεφάνου ανέφερε ότι «ο κάθε επιχειρηματίας και ειδικότερα της εστίασης, πληρώνει 25 με 30 πράγματα τον μήνα για το μαγαζί του. Όσα κέρδη και να έχει μία επιχείρηση, όσο καλά και να πηγαίνει, δεν βγαίνει το όλο σύνολο».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το