Τοπικά

Αναβάλλονται για καλοκαίρι και δεν ακυρώνονται οι τελετές ορκωμοσιών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Αναβάλλονται και δεν ακυρώνονται οι τελετές ορκωμοσίας των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών που θα διεξαχθούν εντός Μαρτίου και τον Απρίλιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας σύμφωνα με νέα ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το Ίδρυμα.
Αξίζει να τονιστεί πως προχθές το Πανεπιστήμιο λόγω του φόβου για τη διασπορά του κορωνοϊού αποφάσισε την ακύρωση των τελετών με τη δυνατότητα οι φοιτητές να μεταβαίνουν στις καθορισμένες ημερομηνίες στις Γραμματείες και να λαμβάνουν τα πτυχία τους.

Ωστόσο αυτό προκάλεσε αντιδράσεις από γονείς, φοιτητές, αλλά και ορισμένους καθηγητές που επικοινώνησαν με την πρυτανική Αρχή και τα Τμήματα. Η απάντηση που λάμβαναν, ήταν πως αυτό συμβαίνει για λόγους πρόληψης και διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, καθώς στα αμφιθέατρα θα συνωστίζονταν εκατοντάδες άτομα για να παρακολουθήσουν την τελετή.
Μάλλον όμως αυτή η απάντηση δεν μείωσε τις αντιδράσεις, όσων περίμεναν αυτή την όμορφη στιγμή της ορκωμοσίας να τη χαρούν σε ένα πιο επίσημο και γιορτινό κλίμα, όπως είναι η τελετή.
Αυτή την περίοδο επρόκειτο να ορκιστούν εκατοντάδες προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Πάντως χθες το Πανεπιστήμιο εξέδωσε ανακοίνωσε που ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 2019-nCoV στις σχολικές μονάδες και φορείς που προσφέρουν εκπαιδευτικές υπηρεσίες, ακυρώνονται όλες οι τελετές απονομής πτυχίων Μαρτίου- Απριλίου στους απόφοιτους των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών (απόφαση της αριθμ. 71/03-03-2020 συνεδρίασης του πρυτανικού συμβουλίου). Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες θα παραλάβουν τα πτυχία τους κανονικά από τις Γραμματείες των Τμημάτων, σε ημερομηνίες που θα ορίσουν οι Κοσμητείες και τα Τμήματα. Οι αναβληθείσες τελετές απονομής πτυχίων θα πραγματοποιηθούν κατά τη θερινή περίοδο.
Οι αναγορεύσεις των διδακτόρων θα γίνονται στις προγραμματισμένες συνελεύσεις των Τμημάτων, παρουσία εκπροσώπων των πρυτανικών αρχών».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το