Τοπικά

Αναστάτωση σε μαθητές και γονείς για κεραία κινητής τηλεφωνίας κοντά στο 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βόλου 

Ανησυχία έχει δημιουργηθεί στις σχολικές κοινότητες του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου για αναφορά που έγινε από γονείς και μέλη της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας Μαγνησίας ότι στην ευρύτερη περιοχή λειτουργεί κεραία εταιρείας κινητής τηλεφωνίας η οποία μάλιστα το τελευταίο διάστημα αναβαθμίζει την ισχύ της.
Σήμερα γονείς του σχολείου και της Περιβαλλοντικής Πρωτοβουλίας μετέβησαν στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και ενημέρωσαν και τον διευθυντή κ. Σωκράτη Σαβελίδη.

Παράλληλα χθες το πρωί οι διευθυντές και οι καθηγητές ενημέρωσαν τους μαθητές για το θέμα, ένα ζήτημα που όπως αναφέρθηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, ήδη οι φοιτούντες γνώρισαν και γι’ αυτό ζήτησαν από τις διευθύνσεις των σχολείων να ενημερωθούν σχετικά.
Ο κ. Σαβελίδης τόνισε για το ζήτημα πως «εξετάζουμε την καταγγελία που έχουμε από γονείς και μέλη της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας ότι στην ευρύτερη περιοχή του σχολικού συγκροτήματος των 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βόλου λειτουργεί κεραία κινητής τηλεφωνίας η οποία έχει αδειοδοτηθεί από το 2010 και το τελευταίο διάστημα έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση της ισχύος της. Εμείς στοχεύουμε να απευθυνθούμε στις αρμόδιες αρχές για να διερευνηθεί, τι ακριβώς συμβαίνει. Στους μαθητές υπάρχει μια ανησυχία, αλλά πρώτα θα πρέπει να διαπιστωθεί, τι ακριβώς συμβαίνει. Πάντως θέση μας είναι πως δεν θα επιτρέψουμε ούτε στο ελάχιστο ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των μαθητών μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το