Τοπικά

Ανανέωση του στόλου των οχημάτων έργου ζητά από το ΥΠΕΣ ο Δήμος Ν. Πηλίου

Να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων και μηχανημάτων έργου, ζητά με επιστολή του στο υπουργείο Εσωτερικών ο Δήμος Ν. Πηλίου μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ».
Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Μιχάλης Μιτζικός, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα γενικής χρήσης, τα απορριμματοφόρα και τα μηχανήματα έργου είναι στο σύνολό τους παλιά, αρκετά βρίσκονται σε διαδικασία απόσυρσης, ενώ υπάρχουν οχήματα, που λόγω βλαβών κρίνεται ασύμφορη η επισκευή τους. Η εξυπηρέτηση των αναγκών του Δήμου σε θέματα αποκομιδής απορριμμάτων, καθαριότητας, ύδρευσης και συντήρησης αγροτικής οδοποιΐας, καλύπτεται από τα λίγα οχήματα και μηχανήματα έργου, επιβαρύνοντας τη λειτουργία τους, λόγω συνεχούς χρήσης.
Αναλυτικά ο δήμαρχος αναφέρει ότι τμήμα του στόλου των απορριμματοφόρων είναι πλέον άνω της εικοσαετίας, ο Δήμος Ν. Πηλίου είναι εκτεταμένος, με διάσπαρτους οικισμούς και απόσταση των άκρων του περίπου 50 χλμ. και δύσβατο ορεινό δίκτυο, τα απορριμματοφόρα πρέπει να καλύψουν μεγάλες αποστάσεις προς τον ΧΥΤΑ, οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, λόγω του πλαισίου αρμοδιοτήτων του Δήμου (καθαριότητα, ύδρευση, οδοποιΐα, πολιτική προστασία), ενώ οι ανάγκες του Δήμου αυξάνονται κατακόρυφα την καλοκαιρινή περίοδο.
Ήδη μέσω του προγράμματος «Φιλόδημος ΙΙ», εγκρίθηκε για τον Δήμο Ν. Πηλίου η προμήθεια ενός καινούργιου ανατρεπόμενου διαξονικού φορτηγού μικτού βάρους 19 τ. με αλατοδιανομέα και λεπίδα αποχιονισμού, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες και ο τεχνικός ασφάλειας κρίνουν ότι άμεσα πρέπει να ανανεωθεί ο στόλος των οχημάτων – μηχανημάτων, που ο Δήμος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να πράξει.
Ο δήμαρχος ζητά μέσω του προγράμματος του ΥΠΕΣ και με προϋπολογισμό 835.000 € να καλυφθούν οι ανάγκες που είναι τρία απορριμματοφόρα 19 τ., δύο απορριμματοφόρα χωρητικότητας 5,5 τ., τρία φορτηγά 2,5 τ. 4Χ4, έναν φορτωτή ελαστιχοφόρο τύπου Bobcat, καθώς και έναν εκσκαφέα ερπυστριοφόρο και να χρηματοδοτηθεί ο Δήμος άμεσα αν είναι δυνατόν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το