Τοπικά

Από σήμερα το 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στον Βόλο

Πρόσκληση σε όλους τους πολίτες αλλά ειδικότερα στις μαθήτριες και τους μαθητές απευθύνει η νεολαία του ΚΚΕ για να συμμετέχουν στο 45ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή και αύριο Σάββατο στο πάρκο Ρήγα Φεραίου στον Βόλο. Την κεντρική πολιτική ομιλία θα απευθύνει το Σάββατο ο Τηλέμαχος Δημουλάς, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα δώσει συναυλία στις 9μ.μ.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου τα μέλη του Συμβουλίου Περιοχής της ΚΝΕ, Απόστολος Στεργιόπουλος και Εύη Ξεκαλάκη επισήμαναν ότι δυστυχώς η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιταχύνει στον ίδιο δρόμο που έτρεχε πριν ο ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας στο στόχαστρο ό,τι δικαίωμα έμεινε όρθιο, δίνοντας νέα δώρα στους λίγους, εντείνοντας την καταστολή. Η νεολαία συνεχίζει να διεκδικεί τη ζωή που της στερούν το σάπιο, εκμεταλλευτικό σύστημα, η Ε.Ε. και οι κυβερνήσεις τους.

Επιπλέον ο κ. Στεργιόπουλος επισήμανε ότι στο φετινό φεστιβάλ οι μαθητικές οργανώσεις της ΚΝΕ αποτελώντας και αυτές κομμάτι αυτής της νεολαιίστικης γιορτής ετοιμάζουν project και παιχνίδι γρίφων με θέμα «Ο καπιταλισμός βλάπτει σοβαρά το περιβάλλον και την υγεία μας». «Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις στο γιατί να υπάρχουν καταστροφές όπως αυτή στο Μάτι, γιατί να καίγεται ο Αμαζόνιος, γιατί να λειτουργεί μια βιομηχανία καίγοντας ένα καύσιμο που επιβαρύνει το περιβάλλον, όπως η ΑΓΕΤ. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ από την αρχή ανέδειξαν ότι μόνο ο αγώνας των εργαζομένων και της νεολαίας ενάντια στην αιτία που γεννά τέτοια εγκλήματα μπορεί να δώσει απάντηση».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, σήμερα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου στις 8:30, ο Νίκος Ζαχαρόπουλος, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του ΚΚΕ θα μιλήσει με θέμα «Οι επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο» και θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση της Σοφίας Αδαμίδου σε σκηνοθεσία Θάλειας Ματίκα με τον Τάσο Ιορδανίδη, «Ο Τζόνι πήρε το όπλο του». Στο τέλος των εκδηλώσεων θα γίνει λαϊκό-παραδοσιακό γλέντι.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στις 8:30 θα δοθεί ένα μουσικό αφηγηματικό αφιέρωμα στον Ναζίμ Χικμέτ ενώ η ορχήστρα της ΚΝΕ θα ερμηνεύσει τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που «ήταν ένας δικός μας άνθρωπος, με τα τραγούδια του μεγαλώσαμε όλοι και στήριξε το Φεστιβάλ όσο κανένας» επισήμανε ο κ. Στεργιόπουλος. Στη συνέχεια ακολουθεί πολιτική ομιλία με τον Τηλέμαχο Δημουλά, μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ. Τις εκδηλώσεις θα κλείσει η μεγάλη συναυλία με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.
Στον χώρο του Φεστιβάλ θα υπάρχουν βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, Εκθέσεις, Μαθητικό Στέκι, Στέκι φοιτητών, Παιδότοπος και Ταβέρνα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το