Τοπικά

Ανακοίνωση – Καταγγελία του ΚΚΕ(μ-λ) για την αστυνομική επίθεση στα δικαστήρια του Βόλου

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ (μ-λ) για την αστυνομική επίθεση στα δικαστήρια αναφέρει:

Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη επίθεση αστυνομίας , ΜΑΤ και ασφαλιτών σήμερα στις 8,30 το πρωί ενάντια στους συγκεντρωμένους έξω από τα δικαστήρια του Βόλου και την βάρβαρη συμπεριφορά τους απέναντι στον Γιάννη Μάγγο, πατέρα του Βασίλη, που ήταν εκεί για να παραστεί στην δίκη των τριών αστυνομικών οι οποίοι επρόκειτο να δικαστούν για τα χτυπήματα στον Βασίλη τον Ιούνιο του 2020.

Η επίθεση ενάντια στον Γιάννη Μάγγο δεν ήταν τυχαία αλλά προσχεδιασμένη και εκδικητική καθώς ο πατέρας του Βασίλη , όλη η οικογένεια αλλά και πολλοί αλληλέγγυοι που είναι στο πλευρό τους, όλα αυτά τα χρόνια, δεν σταμάτησαν να ξεσκεπάζουν την προσπάθεια, από αστυνομία και κυβέρνηση, να συγκαλυφθεί η υπόθεση του θανάτου του Βασίλη Μάγγου και επιμένουν για την τιμωρία των ενόχων, των βασανιστών του, που τον οδήγησαν στο θάνατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι τρείς αστυνομικοί που θα δικάζονταν ήταν κατηγορούμενοι μόνο για πλημμελήματα έτσι ώστε να πέσουν στα «μαλακά» και έτσι να κλείσει η υπόθεση. Όμως η επιμονή του Γιάννη Μάγγου, της οικογένειας, των δικηγόρων τους και των αλληλέγγυων οδήγησε τον Εισαγγελέα Εφετών της Λάρισας για την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης για το κακούργημα των βασανιστηρίων και όχι μόνο για επικίνδυνες σωματικές βλάβες (πλημμέλημα) όπως ήταν το κατηγορητήριο του Εισαγγελέα Βόλου που είχε ασκήσει αυτεπάγγελτη δίωξη και δεν είχε δεχθεί την μήνυση της οικογένειας Μάγγου.

Η σημερινή τρομοκρατική επίθεση των δυνάμεων καταστολής είναι συνέχεια της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκε ο Βασίλης Μάγγος τον Ιούνη του 2020, είναι συνέχεια όλων των τρομοκρατικών επιθέσεων από αστυνομία και ΜΑΤ που δέχονται οι εργαζόμενοι και η νεολαία όταν βγαίνουν στους δρόμους και διεκδικούν. Είναι συνέχεια της πολιτικής της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής που θέλει να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου» στον λαό για να σταματήσει να αντιστέκεται στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και σε κάθε διαχειριστή του συστήματος.
Ιδιαίτερα σήμερα που το έγκλημα στα Τέμπη αποκάλυψε, με τον πιο τραγικό τρόπο, σε όλο το λαό την βαρβαρότητα του συστήματος της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης και ποτάμια οργής κατακλύζουν τους δρόμους όλης της χώρας η σημερινή επίθεση της αστυνομίας και των ΜΑΤ στα Δικαστήρια του Βόλου και η προσπάθεια συγκάλυψης της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου φανερώνουν πόσο αδίστακτοι είναι αλλά και πόσο στριμωγμένοι από το ξέσπασμα του λαού και της νεολαίας.
Θα πάρουν την απάντησή τους από την συνέχιση και την κλιμάκωση του αγώνα των εργαζόμενων και της νεολαίας. Θα πάρουν την απάντησή τους από την μαζική συμμετοχή στην αυριανή Απεργία.

Όχι στην συγκάλυψη της δολοφονίας του Βασίλη Μάγγου
Όχι στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών
Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης και της καταστολής
Όλοι στους δρόμους.
Όλοι στην Απεργία της 16 Μάρτη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το