Κόσμος

Ανακλήθηκε η πρέσβης της Τουρκίας στην Ουγκάντα γιατί φόρεσε αρχαιοελληνική χλαμύδα

Στην Άγκυρα ανακλήθηκε άρον άρον η πρέσβης της Τουρκίας στην Ουγκάντα καθώς – σε εκδήλωση στην Ουγκάντα για την Ημέρα της Δημοκρατίας – εμφανίστηκε ντυμένη με αρχαιολληνική χλαμύδα.
Σύμφωνα με τη Hurriyet, η πρέσβης Sedef Yavuzalp, και ο σύμβουλός της εμφανίστηκαν στις 29 Οκτωβρίου με «ιστορική» αμφίεση στην εκδήλωση στην τουρκική πρεσβεία στην Ουγκάντα και προκάλεσαν σάλο στην Τουρκία.

Μετά τη «δημόσια κριτική για την ασυνήθιστη επιλογή της ενδυμασίας της», η πρέσβης ανακλήθηκε όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος έγραψε στο twitter πως «ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό αμέσως μετά τον εντοπισμό των φωτογραφιών».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης της Τουρκίας, ορισμένοι χρήστες ισχυρίστηκαν πως η εμφάνιση ήταν μια αναφορά στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, και άλλοι πως ήταν εμπνευσμένη από την Ελληνική Μυθολογία.
Τελικά, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, η κ. Yavuzalp είχε ντυθεί «Ωραία Ελένη», με την ίδια πρέσβη να υπερασπίζεται την αμφίεσή της, λέγοντας πως στην Ουγκάντα ήταν η «Χρονιά της Τροίας».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το