Τοπικά

Αναγκαία η συντήρηση του παραδοσιακού αμφιθεάτρου στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου

Την άμεση συντήρηση του αμφιθεάτρου στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου ζητούν οι διευθύνσεις, οι σύλλογοι καθηγητών και οι σύλλογοι γονέων των τριών σχολείων του Βόλου, των 3ου Γυμνασίου, 3ου ΓΕΛ και Εσπερινού Γυμνασίου.
Σε έγγραφο που απέστειλαν στον Δήμο, «κρίνουν ως εξαιρετικά επείγουσα την ανάγκη για τη συντήρηση του μοναδικού στο είδος του παραδοσιακού αμφιθεάτρου του 3ου Γυμνασίου Βόλου».
Ο διευθυντής του 3ου Γυμνασίου Βόλου κ. Παναγιώτης Μανδράκης τόνισε στο έγγραφό του πως «το αμφιθέατρο έχει καταστεί δυσλειτουργικό λόγω της μη συντήρησής του για πολλά χρόνια, αν και αυτό χρησιμοποιείται σχεδόν κάθε μέρα για δραστηριότητες και εκδηλώσεις από τα συστεγαζόμενα σχολεία, αλλά και από συλλόγους. Άρα πρόκειται για έναν χώρο αναφοράς, στον οποίο βρίσκουν στέγη σύλλογοι, σχολεία, φορείς».

Ο ίδιος αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, επισήμανε τα εξής: «Να επισκευαστούν, δηλαδή να τριφτούν, να βαφτούν και να στερεωθούν, τα έδρανά του, διατηρώντας όμως το παραδοσιακό τους σχήμα και χρώμα. Πρόκειται για έδρανα που μοιάζουν με τα παραδοσιακά σχολικά θρανία, στα οποία μπορούν να καθίσουν 200 άτομα περίπου. Με τους όρθιους το αμφιθέατρο έχει χωρητικότητα 270 ατόμων περίπου. Να αλλαχτούν τα παράθυρά του, από τα οποία μπαίνει νερό στο αμφιθέατρο. Να αυτονομηθεί και να βελτιωθεί η θέρμανσή του. Να βελτιωθεί ο φωτισμός του, να ανανεωθεί ο εξοπλισμός της μικροφωνικής του εγκατάστασης και να δημιουργηθεί σκηνή θεάτρου για παραστάσεις και εκδηλώσεις».

Κάποια από τα πολλά πλεονεκτήματα του αμφιθεάτρου, όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο των σχολείων προς τον Δήμο, είναι τα εξής: Αποτελεί διατηρητέο μνημείο, αφού συνδέεται με την ιστορία του Βόλου και το Γυμνάσιο Θηλέων Βόλου και διατίθεται αρχείο του Γυμνασίου αυτού από τις τελευταίες δεκαετίες του 1800. Βρίσκεται πολύ κοντά στο κέντρο του Βόλου, γεγονός που κάνει την πρόσβασή του πάρα πολύ εύκολη. Είναι κοντά στον Περιφερειακό. Αυτό διευκολύνει πάρα πολύ τον εκτός πόλεως ενδιαφερόμενο να φτάσει στο αμφιθέατρο. Αν συντηρηθεί σωστά η μικροφωνική εγκατάσταση, το αμφιθέατρο έχει τέλεια ακουστική. Διαθέτει άνετο πάρκιν, αφού η αυλή του χωράει πάνω από 50 αυτοκίνητα περίπου και οι γύρω από το σχολείο δρόμοι προσφέρονται για παρκάρισμα».
Ο ίδιος πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι σε συνεργασία με τον Δήμο Βόλου να καταστήσουμε το αμφιθέατρο κέντρο πολιτισμού, το οποίο θα καλύπτει μορφωτικές, εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανάγκες της πόλης μας», ενώ πρόσθεσε πως οι εργασίες επισκευής μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το