Τοπικά

Αναφορά Μπουκώρου για την εξαίρεση υπαγωγής στην κάλυψη ενοικίων όσων διατηρούν υποκαταστήματα

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Οικονομικών για το ζήτημα της εξαίρεσης των μικρομεσαίων επαγγελματιών που διατηρούν υποκαταστήματα από το μέτρο μείωσης ενοικίων, μετά από σχετική επιστολή που έλαβε από τον Εμπορικό Σύλλογο Βόλου.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει στην αναφορά του ο βουλευτής Μαγνησίας και όπως τονίζουν και στην επιστολή τους τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με υποκαταστήματα σε διαφορετικές πόλεις εξαιρούνται του μέτρου μείωσης των ενοικίων, αν και τελούν υπό αναστολή λειτουργίας.
Οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώνονται στην αγορά εξαιτίας της πανδημίας και οι αλλαγές στις καταναλωτικές συνήθειες του αγοραστικού κοινού έχουν άμεσο αντίκτυπο στην μικρομεσαία εμπορική επιχειρηματικότητα.
Ως εκ τούτου, όπως αναφέρει ο βουλευτής Μαγνησίας, είναι απαραίτητη η ένταξη των μικρομεσαίων εμπόρων που διατηρούν υποκαταστήματα στα μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας που λαμβάνει η κυβέρνηση, όπως είναι η μείωση ενοικίων.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το