Τοπικά

Ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη στις παραλίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου

Ανάδοχος για τη ναυαγοσωστική κάλυψη της θερινής περιόδου στις παραλίες του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου αναδείχτηκε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί ανέρχεται στις 102.920 ευρώ και το έργο αναλαμβάνει ο κ. Λάμπρος Λιάρος.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Μαρία Σαμαρά ρώτησε αν έχουν εξοφληθεί οι δαπάνες για τη ναυαγοσωστική κάλυψη που αφορά τα έτη 2018 και 2019. Επίσης, χαρακτήρισε «υπέρογκο» το ποσό που θα δαπανηθεί φέτος, καθώς τα προηγούμενα έτη ήταν σαφώς μικρότερο (80.000 ευρώ), αναρωτώμενη πώς προέκυψε αυτή η διαφορά. «Πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή για ζητήματα που δημιούργησαν προβλήματα τα προηγούμενα χρόνια και δεν ήταν σύμφωνα με τον Κανονισμό, με συνέπεια ο Δήμος μας να πληρώνει πρόστιμα. Όπως για παράδειγμα η σωστή χωροθέτηση των πύργων στις ακτές μας, οι άδειες και ο εξοπλισμός των ναυαγοσωστικών βάθρων ή των ναυαγοσωστικών σκαφών» προσέθεσε.
Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Π. Κουτσάφτης και απαντώντας στα προαναφερόμενα επισήμανε ότι «η δαπάνη για τη ναυαγοσωστική κάλυψη του 2019 έχει εξοφληθεί στο σύνολό της. Για το 2018 εκκρεμεί η απόφαση δικαστηρίου προκειμένου να εξοφλήσουμε την παραχθείσα υπηρεσία. Η καθυστέρηση οφείλεται στις παρατηρήσεις του Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης στο ΧΕΠ του αναδόχου» συμπλήρωσε.
Να αναφερθεί ότι ήδη στις 5 Μαΐου έγινε έλεγχος από τον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου και καταγράφηκε ο εξοπλισμός του αναδόχου για κάθε ναυαγοσωστικό βάθρο, οι σχετικές άδειες για τα σκάφη, καθώς και τα τιμολόγια αγοράς του εξοπλισμού και τα ονόματα που έχουν δηλωθεί ότι θα απασχοληθούν ως ναυαγοσώστες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το