Τοπικά

«Έκρηξη» ενοικιάσεων σε ακίνητα του Βόλου – Αύξηση 23,53% μόλις σ’ έναν μήνα

Σημαντική αύξηση σημειώνεται στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση τις τελευταίες 30 ημέρες, σύμφωνα με έρευνα του Spitogatos, με τα αστικά κέντρα να διατηρούν την πρωτιά. Η έρευνα συνέκρινε τον αριθμό διαθέσιμων διαμερισμάτων (stock) προς ενοικίαση στα μέσα Απριλίου σε σχέση με τα μέσα Μαρτίου 2020 και στον Βόλο η αύξηση είναι 23,53%,
Μια πιο αναλυτική ματιά στα δεδομένα, αποκαλύπτει ότι τα περισσότερα από τα νέα διαμερίσματα που «βγήκαν» στην αγορά προς ενοικίαση αυτές τις 30 ημέρες, είναι επιπλωμένα ή ανακαινισμένα. Επομένως, η αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων ανακαινισμένων ή επιπλωμένων διαμερισμάτων είναι ιδιαίτερα μεγάλη.
Το γεγονός αυτό συνδέεται και με τη διαφαινόμενη στροφή στις μακροπρόθεσμες μισθώσεις έναντι των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων που καταγράφεται τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της στον τουρισμό.
Οι μεταβολές στην προσφορά διαμερισμάτων προς ενοικίαση σε κάποιες περιοχές είναι αξιοσημείωτες – αν και ενδεχομένως να είναι τόσο μεγάλες ποσοστιαία σε κάποιες περιπτώσεις επειδή ξεκίνησαν από χαμηλή βάση. Αναφορικά με τις ζητούμενες τιμές, αν και θεωρητικά η αύξηση της ποσότητας θα φέρει μείωσή τους, αυτό δεν έχει παρατηρηθεί ακόμα με συνέπεια ως προς τις μέσες τιμές. Ο συνδυασμός των παλαιότερων διαθέσιμων διαμερισμάτων προς ενοικίαση, των οποίων οι τιμές πιέστηκαν ελαφρώς προς τα κάτω, και της εισροής νέων πιο «ακριβών» διαμερισμάτων στην αγορά που πίεσαν τις τιμές προς τα πάνω, έχει προς το παρόν διατηρήσει τις μέσες ζητούμενες τιμές ενοικίασης χωρίς αξιόλογες μεταβολές. Σε ό,τι αφορά τις τάσεις της ζήτησης, ενώ τις πρώτες εβδομάδες της πανδημίας είχε μειωθεί αισθητά, τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνεται σταθερά.

Μίσθωση ακινήτων για υπηρεσίες
Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκιάθου ενέκρινε χθες το πρακτικό της δημοπρασίας για τη μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του ΚΕΠ. Μόνο ένας ιδιοκτήτης εκδήλωσε ενδιαφέρον για τη μίσθωση ακινήτου και η τιμή ορίστηκε σε 500 ευρώ μηνιαίως. Ακόμη εγκρίθηκε η μίσθωση ακινήτων προς 1000 ευρώ το μήνα για τη στέγαση Υπηρεσιών του Δήμου.
Τέλος, εγκρίθηκε η μίσθωση του ακινήτου, προς 2.000 ευρώ μηνιαίως, που θα στεγάσει το αμαξοστάσιο και τα γραφεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου. Επίσης εγκρίθηκε η πρόσληψη εννέα εργατών – φυλάκων πυρασφάλειας (ΥΕ) για διάστημα τεσσάρων μηνών. Οι εννέα συμβασιούχοι θα απασχοληθούν από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το