Τοπικά

Ανάδειξη της πηλιορείτικης γαστρονομίας και των παραγωγών – Όλο το πρόγραμμα του 3ου Φεστιβάλ Πηλίου

Η γιορτή της πηλιορείτικης γαστρονομίας συνεχίζεται και φέτος μετά την άκρως επιτυχημένη επαναδιοργάνωση του 2021, στις εγκαταστάσεις της πρώτης πιστοποιημένης αγροτουριστικής φάρμας στη Θεσσαλία, έχοντας αποσπάσει και την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων.
Το 3ο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Πηλίου πραγματοποιείται στη Φάρμα Καραΐσκου στην Πορταριά Πηλίου, το διήμερο 1 και 2 Οκτωβρίου.
Τοπικά παραδοσιακά προϊόντα από όλο το Πήλιο, συνταγές και μυστικά μαγειρικής, βραδιές γευσιγνωσίας και οινογνωσίας συνθέτουν το σκηνικό της γαστρονομικής γιορτής.
Συνεχίζεται και αυτή τη φορά η πολύ επιτυχημένη συνεργασία με τον φορέα πολιτισμού της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος & Αλμυρού, «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», προσβλέποντας σε συνέχεια στο μέλλον, στοχεύοντας στην προβολή των συμμετεχόντων παραγωγών στο κοινό που θα επισκεφθεί τις πιστοποιημένες εγκαταστάσεις της «Φάρμας Καραΐσκου» στην Πορταριά Πηλίου.

Το πρόγραμμα:
-Σάββατο 1 Οκτωβρίου, 10.00 υπαίθρια αγορά τοπικών παραγωγών, 11.00 φθινοπωρινή μανιταροβόλτα στο βουνό των Κενταύρων, 13.00 «Τα πολλά πρόσωπα του τραχανά, η Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου μαγειρεύει με τραχανά, 16.00 γνωριμία με τα κρασιά της Θεσσαλίας, 20.00 ολοκλήρωση πρώτης μέρας.
-Κυριακή 2 Οκτωβρίου, 10.00 υπαίθρια αγορά τοπικών παραγωγών, 11.00 περπατάμε στο Μεγάλο Μονοπάτι του Πηλίου, 11.00 Όλα μέλι γύρη, 12.15 επίδειξη παραδοσιακής χορτόπιτας, 13.00 τα τσίπουρα στον Βόλο από τη Γαστρονομική Κοινότητα Πηλίου, 14.30 οι ευεργετικές ιδιότητες του ροδιού, 15.00 παραδοσιακά τραγούδια από όλη την Ελλάδα, 16.00 μοναστηριακή διατροφή: Ένας άγνωστος πλούτος, 20.00 ολοκλήρωση του Φεστιβάλ.

Υπό την αιγίδα του ΕΟΤ
Αυτή τη φορά, ο ετήσιος θεσμός που μετατρέπεται σιγά – σιγά σε σημείο αναφοράς για την ενίσχυση της μοναδικότητας του Πηλίου ως υποδειγματικού αγροτουριστικού προορισμού, έρχεται να ενισχυθεί από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, υπό τη αιγίδα του οποίου έχει τεθεί ένα διήμερο γεμάτο γεύσεις, αρώματα και παραδοσιακό ηχόχρωμα.
«Ο ΕΟΤ, είναι πάντοτε σύμμαχος και αρωγός σε πρωτοβουλίες που ενισχύουν τις αστείρευτες δυνατότητες που έχει η χώρα μας σε ένα τουριστικό πεδίο που κερδίζει όλο και περισσότερους φίλους και συνοδοιπόρους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτήν την εξέλιξη, καθώς, επιβεβαιώνεται η εξαιρετική προσπάθεια που έχει γίνει από τους διοργανωτές σε επίπεδο προβολής και ενίσχυσης της φήμης του προορισμού» δήλωσε ο Νικόλας Σαρούκος, προϊστάμενος Ελέγχου, Επιθεώρησης και Τουριστικής Ανάπτυξης Θεσσαλίας του υπουργείου Τουρισμού.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το