Τοπικά

Ανάδειξη της γαστρονομικής ταυτότητας του Βόλου

 

Ένα νέο θεματικό έντυπο γαστρονομίας με τίτλο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» δημιούργησε ο Δήμος Βόλου με στόχο την προβολή της τοπικής γαστρονομικής ταυτότητας του προορισμού Βόλος – Πήλιο.
Το τσιπουράδικο του Βόλου έχει διαμορφώσει ένα μοναδικό είδος εστίασης, που ακολουθείται από ισχυρή φήμη στο σύνολο των αγορών εσωτερικού και εξωτερικού.
Ο Βόλος, συνδυάζοντας όλη τη γοητεία της θάλασσας με τη μυστηριακή ομορφιά του βουνού των Κενταύρων, διαθέτει, ως μέρος της μοναδικής του γαστρονομίας, εκατοντάδες τσιπουράδικα που σερβίρουν παραδοσιακό τσίπουρο και ξεχωριστούς θαλασσινού μεζέδες. Τα τσιπουράδικα του Βόλου, μια αγαπημένη συνήθεια για τους ντόπιους, αλλά και μια μοναδική εμπειρία για τους επισκέπτες, είναι μια ιεροτελεστία που έγινε θεσμός κι αποτελεί μέρος της ζωντανής παράδοσης της πόλης από αρχές του 20ου αιώνα έως και σήμερα.
Το νέο τρίπτυχο έντυπο με τίτλο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» παρουσιάζει βασικά στοιχεία της ιστορίας, εξοικειώνει κάθε επισκέπτη με την τελετουργία, τα υλικά, τα είδη του τσίπουρου, τους μεζέδες και όλα τα μυστικά που πρέπει να ξέρει κάποιος και φιλοδοξεί να γνωρίσει στους τουρίστες της περιοχής την ιδιαίτερη γαστρονομική ταυτότητα και να είναι ακόμη ένα εργαλείο στην προσπάθεια προβολής του προορισμού.
Σύμφωνα με την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Δήμου Βόλου, Γεωργία Μποντού Τοκαλή, «το νέο τουριστικό έντυπο «Τα τσιπουράδικα του Βόλου» αγκαλιάζει μια πολύ όμορφη γαστρονομική καθημερινότητα της πόλης μας που έρχεται από πολύ παλιά και ταυτόχρονα προσκαλεί τον επισκέπτη να συμμετέχει σε μια ιεροτελεστία γευσιγνωσίας και ζεστής επικοινωνίας, να νιώσει ντόπιος και να απολαύσει τη μοναδική εμπειρία που το αυθεντικό τσιπουράδικο μπορεί να του προσφέρει».
Το νέο έντυπο σε πρώτη φάση εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα και είναι διαθέσιμο στο Κέντρο Τουριστικής Πληροφόρησης Δήμου Βόλου (Σέκερη 1, τηλ. 2421030930), ενώ αναμένεται η ξενόγλωσση έκδοσή του.

Share
Ετικέτες: τσιπουράδικα

Πρόσφατα άρθρα

Τοιχογραφία στο 1ο Πειραματικό Λύκειο Ν. Ιωνίας με αποτύπωμα Ιστορίας

  Με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την εγκατάσταση των Μικρασιατών προσφύγων στην…

10 Μαρτίου 2024

Βρυξέλλες, τόσο κοντά μα και τόσο μακριά από την Ελλάδα…

  Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου εμφανίστηκε ο ήλιος στις Βρυξέλλες ύστερα από μήνες και στην…

10 Μαρτίου 2024

Τι ισχύει για τον Βόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας

Μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Τεττέι θα…

10 Μαρτίου 2024

Γεμίζει “μπαταρίες” ενόψει πλέι άουτ ο Βόλος

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της…

10 Μαρτίου 2024

Προτάσεις της αντιπροέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Δ. Βαρούτα – Να ανθίσουν ευκαιρίες και κίνητρα για γυναίκες

Η αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κ. Δέσποινα Βαρούτα, μας μίλησε με αφορμή την προχθεσινή…

10 Μαρτίου 2024

Στο Ρύσιο αγωνίζεται η Ανόρθωση για την Α2 Γυναικών

Μια ακόμη ευκαιρία να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών…

10 Μαρτίου 2024