Τοπικά

«Eπί τάπητος» τα προβλήματα της Αγριάς – Η κωμόπολη που μετρά πληγές- photos

Μετρώντας πάνω από 6.000 κατοίκους, η Αγριά είναι η όμορφη κωμόπολη λίγα μόλις λεπτά από τον Βόλο. Ο Δήμος Αγριάς δημιουργήθηκε στις 04/12/1997 με συνένωση της Κοινότητας Αγριάς και της Κοινότητας Δράκειας. Δύο ήταν οι διατελέσαντες δήμαρχοι, ο Ευστράτιος Σωτηρόπουλος και ο Θωμάς Παπαευθυμίου, που ήταν και ο τελευταίος δήμαρχος πριν τη συνένωσή της με τον δήμο Βόλου, στο πλαίσιο της εφαρμογής του σχεδίου Καλλικράτης.
Μετά από 10 και πλέον χρόνια, οι κάτοικοι κατά καιρούς εκφράζουν την άποψη ότι τελικά ο Καλλικράτης, ίσως να μην βοήθησε όσο θα έπρεπε και όσο θα ήθελαν την περιοχή για να αναπτυχθεί.

Η Αγριά ήταν μία από τις πολλές περιοχές που επλήγησαν σοβαρά από τις πρόσφατες κακοκαιρίες του Σεπτεμβρίου και έξι μήνες – μισό χρόνο μετά – τα προβλήματα συνεχίζουν να παραμένουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έγιναν και δεν γίνονται παρεμβάσεις κι αποκαταστάσεις.
Ο δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Μπάμπης Ζάχος και πρ. αντιδήμαρχος Αγριάς, είναι αν μη τι άλλο ένας άνθρωπος που γνωρίζει όσο λίγοι την περιοχή σπιθαμή προς σπιθαμή και τα προβλήματα τα οποία συνεχίζουν να ταλανίζουν την όμορφη κωμόπολη. Ο ίδιος ανά τακτά χρονικά διαστήματα έχει καταθέσει ερωτήσεις για σειρά θεμάτων και ζητημάτων στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου.

Ένα σοβαρό θέμα, το οποίο βέβαια δεν αντιμετωπίζει μόνο η Αγριά, αλλά και άλλες περιοχές και δημοτικές ενότητες του δήμου Βόλου είναι οι ανεξέλεγκτες αγέλες αδέσποτων που εκφοβίζουν πεζούς κι αποτελούν κίνδυνο για οδηγούς ειδικά από τα Αστέρια Αγριάς προς το Σουτραλί, περιοχή γηπέδου και συνοικία Βάρκα.

Κίνδυνοι στις σιδηροδρομικές γραμμές –
Προβλήματα στον προσφυγικό συνοικισμό
Επικίνδυνο για ατύχημα είναι και το σημείο επί των σιδηροδρομικών γραμμών στη στροφή έμπροσθεν της Παιδόπολης, λόγω του ότι δεν έχουν καθαριστεί τα φρεάτια. Μάλιστα, όπως τονίζει κι ο κ. Ζάχος, «στο ίδιο σημείο με την παραμικρή βροχή το ένα ρεύμα κυκλοφορίας κλείνει, ενώ δεν υπάρχει φωτισμός και η προστατευτική μπάρα δεν είναι ασφαλής. Παράλληλα, κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής έχει υποχωρήσει το υπέδαφος με ό,τι αυτό συνεπάγεται, ενώ με οποιοδήποτε ελαφρύ κυματισμό τα αυτοκίνητα λούζονται με αλμύρα και θαλασσινό νερό».
Προβλήματα εντοπίστηκαν και στον προσφυγικό συνοικισμό, όπου εκεί οι κάτοικοι κάνουν λόγο για μία απαράδεκτη κατάσταση. «Τα κιόσκια που υπήρχαν κατέρρευσαν από τη θεομηνία χωρίς να γίνει η περισυλλογή τους, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με ένα κόκκινο Ι.Χ.Ε. όχημα το οποίο παρασύρθηκε κι είναι ακόμη μέσα στη θάλασσα. Δρόμοι παραμένουν ακόμη μέσα στις λάσπες κι είναι απροσπέλαστοι» σημειώνεται μεταξύ άλλων ο κ. Ζάχος.
Απερίγραπτη είναι και η κατάσταση στην παραλιακή κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, καθώς σύμφωνα με τον κ. Ζάχο «πετάνε το μπαλάκι της ευθύνης δεξιά κι αριστερά. Τα πεζοδρόμια εντός του οικισμού Αγριάς είναι σε απελπιστική κατάσταση και κινδυνεύουν πεζοί, ιδίως μικρά παιδιά, καθώς έχουν να αποκατασταθούν ή να γίνει κάποιο νέο από το 2010, πριν τον Καλλικράτη. Ένα επίσης, σημείο για το οποίο καλό θα ήταν να μεριμνήσουν οι αρμόδιες Αρχές είναι για την απουσία κιγκλιδωμάτων στην είσοδο της Αγριάς στη γέφυρα Ματσάγγου».

Προβλήματα στο δίκτυο αποχέτευσης
-Πλιάτσικο στην Παιδόπολη
Προβλήματα εντοπίστηκαν και στο δίκτυο αποχέτευσης, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί και συνοικίες, όπως Βάρκα, Βάλτος, καθώς κι άλλα σημεία έχουν σοβαρά προβλήματα. Ανάγκη υπάρχει και για διανοίξεις δρόμων και οδών για την ανακούφιση της κυκλοφορίας.
«Αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν αποζημιωθεί ειδικά προς την περιοχή Σουτραλί έτσι ώστε να εξυπηρετούνται οι διαμένοντες εκεί κι από τη γραμμή Νο5 με σχετική επέκταση που συναινεί το Αστικό ΚΤΕΛ, χωρίς να έχει γίνει κάτι» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Ζάχος.
Προβλήματα σοβαρά εντοπίζονται και στην αγροτική οδοποιία, καθώς αρκετοί κτηματίες δεν μπορούν να προσεγγίζουν, αλλά εντοπίζονται και στην οδοσήμανση, η οποία κρίνεται ελλιπής. Αρκετοί δρόμοι που είναι μονής κατεύθυνσης χρησιμοποιούνται ως διπλής, δεν έχει γίνει αρίθμηση όλων των οδών κι ονοματοδοσία με αποτέλεσμα λογαριασμοί κοινής ωφέλειας να μην φτάνουν ποτέ.
Όσον αφορά στο ζήτημα του περιφερειακού, ο ίδιος ανέφερε ότι δεν γίνεται λόγος από κανέναν, παρά μόνο προεκλογικά, όπως είπε «όσοι επισκέφτηκαν την Αγριά έταξαν τις αναμασημένες υποσχέσεις, σε ένα έργο που έχει άμεση ανάγκη για την περιοχή».


Μάλιστα κατήγγειλε ότι στον εξωτερικό χώρο της Παιδόπολης γίνεται πλιάτσικο με αγνώστους που κόβουν ελιές και ξύλα για καυσόξυλα, καθώς και μέσα στις κτιριακές εγκαταστάσεις κι όπως τονίζει «δικαιολογημένα οι κάτοικοι κατά καιρούς διαμαρτύρονται κι είναι πλέον πεπεισμένοι ότι ο Καλλικράτης δεν βοήθησε ώστε να αναπτυχθεί η περιοχή» δηλώνει και συνεχίζει: «Υποχρέωση απέναντι στους συνδημότες μας, είναι η ανάδειξη των προβλημάτων που τους απασχολούν όπως και υποχρέωση των αρμόδιων Αρχών, είναι να φροντίζουν για την επίλυση αυτών. Ας μην δικαιωθεί ο Γεώργιος Σουρής, που το μακρινό 1880 περίπου έλεγε ότι οι πολιτικοί έχουν κάνει επάγγελμα τη σωτηρία του τόπου τους, αλλά δεν τον σώζουν γρήγορα φοβούμενοι ότι θα μείνουν από δουλειά…».

Share
Ετικέτες: Αγριά

Πρόσφατα άρθρα

Στα 6,2 δισ. οι απλήρωτοι φόροι – Ποιοι απειλούνται με κατασχέσεις [πίνακες]

Στα 6,276 δισ. ευρώ ανήλθαν οι φόροι που έμειναν απλήρωτοι το 2023 με τον αριθμό των οφειλετών…

11 Μαρτίου 2024

Κύκλωμα νόθευσης καυσίμων και ποτών: Στη φυλακή ο φερόμενος αρχηγός και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέα κρίθηκαν μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια, τέσσερα άτομα, αντιμέτωπα με βαριές κατηγορίες ως…

11 Μαρτίου 2024

Παρόντος του πατέρα του το έβαλε στα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση, λέει η δομή που φιλοξενούσε τον 15χρονο γιο του παλαιοχριστιανού

Ανακοίνωση με τη δική της εκδοχή για το τι συνέβη με τον γιο του παλαιοχριστιανού…

11 Μαρτίου 2024

Eurogroup: Περιοριστικός ο δημοσιονομικός προσανατολισμός το 2025, οι πολιτικές θα πρέπει να παραμείνουν ευέλικτες

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε συμφωνία για τον προσανατολισμό της δημοσιονομικής πολιτικής για…

11 Μαρτίου 2024

Καταδικάστηκε ο 67χρονος λυράρης που εξέδιδε ανήλικο στην Κρήτη – Αθωώθηκε ο γιατρός

Συνολική ποινή φυλάκισης άνω των πέντε ετών -κατά συγχώνευση- επέβαλε το μεσημέρι της Δευτέρας το…

11 Μαρτίου 2024

Ομοφοβικό ρεσιτάλ στην Κέρκυρα: Έκαψαν ομοίωμα του Κασσελάκη σε καρναβάλι

Δεν έχουν τέλος τα ομοφοβικά περιστατικά στη χώρα μας. Μετά το περιστατικό στη Θεσσαλονίκη τις…

11 Μαρτίου 2024