Αθλητισμός

Τι ισχύει για τον Βόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας

Μόλις γίνει γνωστή η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση Τεττέι θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής των πλέι άουτ, με τον Βόλο να καλείται στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος να αντιμετωπίσει τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Η «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία αναμένεται να είναι μεγάλη, καθώς τέσσερις ομάδες (Βόλος, Παναιτωλικός, Κηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα) θα παλέψουν για να βρίσκονται και τη νέα χρονιά στη Σούπερ Λιγκ. Ο ΟΦΗ έχοντας αυτή τη στιγμή έξι βαθμούς από την προτελευταία θέση και επτά από τον ουραγό ΠΑΣ Γιάννινα δύσκολα θα κινδυνέψει. Όσον αφορά τον Αστέρα Τρίπολης που έχει 31 βαθμούς τα πλέι άουτ θα είναι για γι’ αυτόν τυπική διαδικασία, παίζοντας ρυθμιστικό ρόλο στο μίνι πρωτάθλημα. Το ίδιο φαίνεται να ισχύει και για τους Ατρόμητο και Πανσερραϊκό, που έχουν 28 και 27 βαθμούς αντίστοιχα. Επί της ουσίας χρειάζονται μία νίκη στις επτά αγωνιστικές των πλέι άουτ για να «σφραγίσουν» το εισιτήριο της παραμονής.

Ας δούμε, ωστόσο, τι θα ισχύσει για τον Βόλο σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος με κάποια από τις ομάδες που βρίσκονται στις θέσεις 10-14.

Οι «κυανέρυθροι» με τον ΟΦΗ απέσπασαν ισοπαλία 1-1 στην Κρήτη και κέρδισαν με 3-1 στο Πανθεσσαλικό. Θα είναι από «πάνω» ακόμη και αν χάσουν μέχρι και ένα γκολ διαφορά την 5η αγωνιστική στο Ηράκλειο.
Σε ισοβαθμία με την Κηφισιά το τοπίο θα ξεκαθαρίσει μόλις βγει η απόφαση για το κύρος του αγώνα στην Καισαριανή από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.  Αν ο Βόλος κερδίσει την έφεση και παραμείνει η ισοπαλία στον μεταξύ τους αγώνα, τότε θα υπερτερεί ακόμη και αν χάσει με ένα γκολ διαφορά όταν θα παίξουν μεταξύ τους, αλλιώς θα χρειάζεται μόνο νίκη όταν φιλοξενήσει την Κηφισιά την 2η αγωνιστική στο Πανθεσσαλικό.
Με τον Παναιτωλικό θα «πάρει» τη μεταξύ τους ισοβαθμία εφόσον τον κερδίσει στο Αγρίνιο με τρία ή και περισσότερα γκολ διαφορά. Στην κανονική διάρκεια ο Βόλος έχασε 2-0 το ένα του παιχνίδι με τα «καναρίνια» στο Αγρίνιο και στο άλλο παραχώρησε ισοπαλία 1-1 εντός έδρας.
Τέλος, για να υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΠΑΣ Γιάννινα θα πρέπει να επικρατήσει στο μεταξύ τους ματς που θα γίνει την 7η αγωνιστική στους «Ζωσιμάδες», καθώς έχασε από τους Γιαννιώτες στο Πανθεσσαλικό (2-1) και απέσπασε ισοπαλία (1-1) στα Ιωάννινα.

Share
Ετικέτες: ΠΑΕ Βόλος

Πρόσφατα άρθρα

Γεμίζει “μπαταρίες” ενόψει πλέι άουτ ο Βόλος

Στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει την απόφασή της η Επιτροπή Εφέσεων της…

10 Μαρτίου 2024

Προτάσεις της αντιπροέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Δ. Βαρούτα – Να ανθίσουν ευκαιρίες και κίνητρα για γυναίκες

Η αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, κ. Δέσποινα Βαρούτα, μας μίλησε με αφορμή την προχθεσινή…

10 Μαρτίου 2024

Στο Ρύσιο αγωνίζεται η Ανόρθωση για την Α2 Γυναικών

Μια ακόμη ευκαιρία να αναρριχηθεί ψηλότερα στη βαθμολογία του Βορείου ομίλου της Α2 μπάσκετ γυναικών…

10 Μαρτίου 2024

ΔΕΥΑ Αλμυρού: Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης – άρδευσης

  Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης και άρδευσης για το 2024 στον…

10 Μαρτίου 2024

Γιώργος Παπαδάμ “Αδιαφάνεια στη μίσθωση μηχανημάτων στο δήμό Ρ. Φεραίου”

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας του δήμου Ρ.Φεραίου Γ.Παπαδάμ με αφορμήτην πληρωμή μίσθωσης μηχανημάτων αναφέρει: Στην…

10 Μαρτίου 2024

Μαγνησία:Αύξηση 20% στις παραγγελίες για τις επιχειρήσεις μετάλλου

Η ανάπτυξη της κτηματαγοράς, σε συνδυασμό με τις ανάγκες που προέκυψαν από τις πλημμύρες, έχουν…

10 Μαρτίου 2024