Τοπικά

ΔΕΥΑ Αλμυρού: Μηδενικές αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης – άρδευσης

 

Μηδενικές θα είναι οι αυξήσεις στα τέλη αποχέτευσης και άρδευσης για το 2024 στον Δήμο Αλμυρού, σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΑΛ. Ειδικά για την άρδευση, ο κάθε παραγωγός για να έχει δικαίωμα άρδευσης από τις δημοτικές γεωτρήσεις πρέπει να κάνει αίτηση προς την Επιχείρηση από 1 Μαρτίου μέχρι 30 Σεπτεμβρίου συνοδευόμενη από δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ εφόσον έχει γίνει.

Σχετικά με τα τέλη αποχέτευσης το τέλος σύνδεσης για Αγ. Θεοδώρους, Γαύριανη και Βρύναινα θα χρεώνεται 200 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., με εφάπαξ καταβολή, ενώ στα υπόλοιπα διαμερίσματα του Καλλικρατικού Δήμου θα χρεώνεται 750 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α., με 10% έκπτωση όταν το ποσό πληρώνεται εφάπαξ ή θα πληρωθεί καταβάλλοντας προκαταβολή 100 ευρώ πλέον του αναλογούντος Φ.Π.Α. και το υπόλοιπο ποσό σε 10 ισόποσες δόσεις.
Tο τέλος χρήσης αποχέτευσης για την πόλη του Αλμυρού και το Δ.Δ. Ευξεινούπολης στη χρέωση ανά Μ3 κατανάλωσης θα είναι 0,40 ευρώ, πλέον ΦΠΑ, για το Πηγάδι Πτελεού η αντίστοιχη χρέωση θα είναι 0,40 ευρώ πλέον ΦΠΑ, για τους Αγ. Θεοδώρους 0,40 ευρώ πλέον ΦΠΑ, ενώ για Γαύριανη και Βρύναινα η χρέωση θα είναι 0,10 ευρώ πλέον ΦΠΑ για το πρώτο κλιμάκιο (του τιμολογίου ύδρευσης) και στα υπόλοιπα κλιμάκια θα χρεώνεται 0,20 ευρώ πλέον ΦΠΑ ανά Μ3.
Το τέλος απόφραξης αποχέτευσης ιδιωτικών εσωτερικών εγκαταστάσεων θα ανέρχεται στο ποσό των 40 ευρώ πλέον ΦΠΑ.
Επίσης, το τέλος σύνδεσης αποχέτευσης για τα ακίνητα του άρθρου 4 του κανονισμού αποχέτευσης (αν υπόγειοι ή άλλοι χώροι ενός ακινήτου βρίσκονται τόσο χαμηλά, που να μην μπορούν να αποχετευτούν με φυσική ροή στον αγωγό που περνάει στον δρόμο όπου έχει πρόσοψη το ακίνητο, τότε πρέπει να προβλέπεται στην εσωτερική εγκατάσταση του ακινήτου μηχανική ανύψωση των νερών που θα αποχετευτούν) καθορίζεται στο ποσό των 300 ευρώ πλέον ΦΠΑ και η αποπληρωμή θα γίνεται σε 5 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις η μία εκ των οποίων θα είναι η προκαταβολή.

Το τιμολόγιο άρδευσης
Ο κάθε παραγωγός για να έχει δικαίωμα άρδευσης από τις δημοτικές γεωτρήσεις πρέπει:
-Να κάνει αίτηση προς την ΔΕΥΑΑΛ από 1/3 μέχρι 30/9, συνοδευόμενη από δήλωση καλλιέργειας ΟΣΔΕ εφόσον έχει γίνει.
-Να προσκομίσει βεβαίωση μη οφειλής ή ρύθμισης οφειλών από τον Δήμο Αλμυρού για προηγούμενες χρήσεις άρδευσης από τις δημοτικές γεωτρήσεις.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί παράνομη χρήση της άρδευσης από παραγωγό που δεν έχει υποβάλλει αίτηση άρδευσης με τα ανάλογα δικαιολογητικά θα επιβάλλεται πρόστιμο κατά περίπτωση με απόφαση του ΔΣ της ΔΕΥΑ.
Η πολιτική χρέωσης της ΔΕΥΑ Αλμυρού για την άρδευση με τη χρήση των δημοτικών γεωτρήσεων είναι πλήρως ανταποδοτική και περιλαμβάνει τα έξοδα του ηλεκτρικού ρεύματος, των επισκευών όταν είναι απαραίτητες και το κόστος εργασίας του υδρονομέα που τυχόν απασχοληθεί.
Για την περιοχή του Πλατάνου η ενδεικτική τιμή χρέωσης ανά στρέμμα ανάλογα την καλλιέργεια για όλη την καλλιεργητική περίοδο, έχει ως ακολούθως: Τριφύλλι 60€ / στρέμμα, βαμβάκι-καλαμπόκι 50€ / στρέμμα, δένδρα 20€ / στρέμμα.
Τις προαναφερόμενες χρεώσεις οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να την καταβάλλουν σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

Share
Ετικέτες: ΔΕΥΑ Αλμυρού

Πρόσφατα άρθρα

Αλλαγή φρουράς στην 1η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού – Ενώ δεν έχει ληφθεί ακόμη πολιτική απόφαση για την οριστική μετεγκατάσταση

Παρουσία του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού του ΓΕΣ, ταξιάρχου Ιωάν. Χειμαριού θα γίνει σήμερα στο…

12 Μαρτίου 2024

Δεκτή η προσφυγή 42χρονης για τον θάνατο της μητέρας της που πνίγηκε στο σπίτι της από τις πλημμύρες

Δεκτή έκανε με Διάταξή του ο αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας την προσφυγή 42χρονης Φαρσαλινής, η οποία…

12 Μαρτίου 2024

«Το γελαστό παιδί» στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

  Για την τελευταία προβολή της κινηματογραφικής σεζόν 2023-2024, το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ CineDoc Βόλου σε…

12 Μαρτίου 2024

Βόλος: Νεαρός έκλεβε δίκυκλα και τα “διέλυε” – Βρέθηκαν εξαρτήματα και όπλο

Συνελήφθη, χθες το απόγευμα στο Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 20χρονος, διότι,…

12 Μαρτίου 2024

Προϋπολογισμός 14,4 εκ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αλμυρού το 2024

  Στα 14.480.000 ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός εσόδων - εξόδων έτους 2024 της ΔΕΥΑ Αλμυρού,…

12 Μαρτίου 2024

Boeing 737 Max: «Δεκάδες» προβλήματα στην παραγωγή του βρήκε η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας των ΗΠΑ

Έλεγχοι της αμερικανικής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας (FAA) στη διαδικασία παραγωγής του επιβατικού αεροσκάφους 737 Max…

12 Μαρτίου 2024